Ο Λαμίν Γιαμάλ μωρό στην αγκαλιά του Μέσι – Η ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες που πέρασαν στη σφαίρα του μύθου (Photos)

Ο Λαμίν Γιαμάλ μωρό στην αγκαλιά του Μέσι – Η ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες που πέρασαν στη σφαίρα του μύθου (Photos)

«Πρέπει να κάνει περισσότερα εάν θέλει να παίξει σε τελικό Euro». Η ατάκα ανήκει στον Γάλλο μέσο Αντριάν Ραμπιό, ο οποίος πριν τον ημιτελικό απέναντι στην Ισπανία σχολίασε το νέο «παιδί – θαύμα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τέσσερις ημέρες πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, ο Λαμίν Γιαμάλ απάντησε στον Ραμπιό με τον πιο… ποδοσφαιρικό τρόπο.

Στο 21ο λεπτό του ημιτελικού βρέθηκε με τη μπάλα εκτός περιοχής, «ζύγισε» το πόδι του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μενιάν, σαλπίζοντας την αρχή της αντεπίθεσης των Ισπανών οι οποίοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης (2-1).

Λίγες στιγμές αργότερα, ο σκόρερ Γιαμάλ ξεμάκρυνε από τους συμπαίκτες του, βρήκε μία από τις κάμερες και με μία χαρακτηριστική κίνηση ολοκλήρωσε την απάντησή του στον Ραμπιό. «Μίλα τώρα, μίλα…».

Ο Λαμίν Γιαμάλ και ο Μέσι

Κάπως έτσι, ο γεννημένος στις 13 Ιουλίου του 2007 στην επαρχία Λομπρεγάτ της Καταλονίας, Γιαμάλ, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Euro, «σπάζοντας» το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε από το Euro 2004 ο Ελβετός Βονλαντέν, ο οποίος μάλιστα σκόραρε απέναντι στους Γάλλους.

Κατά κοινή ομολογία, ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα από τα πρόσωπα, αν όχι το πρόσωπο, του φετινού Euro. Έχοντας προλάβει να συστηθεί στο απαιτητικό κοινό των Μπλαουγκράνα τη σεζόν που πέρασε, δίνει πλέον τα διαπιστευτήριά του και σε διεθνές επίπεδο.

Το αστείρευτο ταλέντο του σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική ωριμότητα που επιδεικνύει παρά το γεγονός πως… ακόμη πάει σχολείο, οδηγούν τους Ισπανούς σε συγκρίσεις με την αρχή της εποχής του Λιονέλ Μέσι. Και επειδή η ζωή ορισμένες φορές «πλέκει» ιστορίες που ξεπερνούν τα παραμύθια, ο Λίο με τον Λαμίν συνδέονται όχι μόνο από τα χρώματα της Μπαρτσελόνα αλλά και από μία φωτογράφιση που έγινε πριν 17 χρόνια με πρωταγωνιστές… τους δύο.

Διαβάστε σχετικά:

Συγκινεί η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Τα όνειρα και οι αγώνες μίας ζωής περνούν αστραπιαία από το μυαλό…»

Euro 2024: Στον τελικό η Ισπανία, νίκησε με απίθανη ανατροπή τη Γαλλία με 2-1 (Videos)

Μίλτος Τεντόγλου: Γιατί αρνήθηκε να κρατήσει τη σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

«Δεν ήξερε πώς να τον κρατήσει»

Τότε, ο 20χρονος Λιονέλ Μέσι είχε συμμετάσχει σε φωτογράφιση που έγινε στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πρόκειται για ένα event που είχε «θαφτεί» στον χρόνο μέχρι να το ανασύρει ο πατέρας του νέου αστέρα της Μπάρτσα και της Ισπανίας, αναρτώντας τις σχετικές φωτογραφίες στα social media με λεζάντα «η έναρξη δύο θρύλων».

Ο φωτογράφος του Associated Press, Ζοάν Μονφόρ, έδωσε τις σχετικές οδηγίες στον νεαρό τότε Αργεντινό με τα μακριά μαλλιά, που κρατούσε στα χέρια του τον… μόλις μερικών μηνών μπέμπη Λαμίν Γιαμάλ.

Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, ο Μονφόρ αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της σχετικής φωτογράφισης στο BBC. Είπε ότι η οικογένεια Γιαμάλ που τότε ζούσε στην πόλη Ματαρό είχε συμμετάσχει σε διαγωνισμό της Unicef, με τον νικητή να κερδίζει μια επίσκεψη στο Καμπ Νου και φωτογραφία μαζί με έναν ποδοσφαιριστή.

«Και μαντέψτε. Νικήτρια ήταν η οικογένεια Γιαμάλ», είπε ο φωτογράφος, ο οποίος αποκάλυψε ότι η διαδικασία μόνο εύκολη δεν ήταν για εκείνον. «Ο Μέσι είναι ένας φοβερά κλειστός χαρακτήρας. Ντροπαλός όσο δεν πάει. Βγήκε από τα αποδυτήρια και ξαφνικά μεταφέρθηκε σε ένα άλλο δωμάτιο με μία πλαστική μπανιέρα γεμάτη νερό και μέσα ένα μωρό. Αρχικά, δεν ήξερε πώς να κρατήσει τον μπέμπη». 

Τα πρώτα χιλιόμετρα του ταξιδιού του Λαμίν Γιαμάλ στο ποδόσφαιρο θυμίζουν αυτά του Μέσι. Όπως ο θρύλος πλέον Λίο, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που επιλέχθηκε στην ενδεκάδα, ο νεότερος σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Όσο για τον ιθύνοντα νου της ιστορικής φωτογράφισης. Χρειάστηκε να δει την ανάρτηση του πατρός Γιαμάλ για να συνειδητοποιήσει ότι εκείνο το μωρό που κρατούσε ο 20άρης τότε Μέσι ήταν ο νέος σταρ του ισπανικού ποδοσφαίρου.

«Είναι σπουδαίο να συνδέεσαι με μία τέτοια ιστορία», είπε ο Μονφόρ στο BBC…

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου» ζητάει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τις αποκαλύψεις

Ανδρουλάκης: Ούτε λέξη για τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα εκβιαστών – Τι είπε για την υποψηφιότητα Δούκα (Video)

Σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Παρά το αποτυχημένο πρώτο τεστ, έρχεται η πρώτη συνεργασία για τους εποχιακά εργαζόμενους

Γάζα: Παίζουν ποδόσφαιρο και δίπλα τους πέφτουν βόμβες – Η στιγμή που Ισραηλινοί χτυπούν σχολείο (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter