Ο Λαβρόφ κατηγορεί το Πεντάγωνο για απειλές κατά της ζωής του Πούτιν

Ο Λαβρόφ κατηγορεί το Πεντάγωνο για απειλές κατά της ζωής του Πούτιν

Ανώνυμους αξιωματούχους του αμερικανικού Πενταγώνου «έδειξε» ο ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ ως υπεύθυνους για απειλές κατά της ζωής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι οι εν λόγω δηλώσεις για «αποκεφαλισμό» του Κρεμλίνου ισοδυναμούν με απειλή που αποσκοπεί στη φυσική εξόντωση του προέδρου της Ρωσίας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας προειδοποίησε ότι «αν κάποιος έχει πραγματικά τέτοιες ιδέες, τότε αυτός θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τις πιθανές συνέπειες τέτοιων σχεδίων».

«Δεν αναφέρω καν εδώ τις υπερβολικές προκλήσεις του καθεστώτος του Κιέβου», συμπλήρωσε ο Λαβρόφ επισημαίνοντας ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι «είχε φτάσει στο σημείο να παροτρύνει τα κράτη του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν προληπτική επίθεση με πυρηνικά εναντίον της Ρωσίας».

Τέλος, ο Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι η Ουκρανία οφείλει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Μόσχαςγια «αποστρατιωτικοποίηση» και «αποναζιστικοποίηση» της χώρας, αλλιώς «ο ρωσικός στρατός θα λύσει το ζήτημα».

Πηγή: TASS

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter