Ο Λέκκας διαψεύδει την κυβέρνηση: Ο Μπάλλος δεν ήταν «ακραίο φαινόμενο», η Μάνδρα ήταν! (Video)

Ο Λέκκας διαψεύδει την κυβέρνηση: Ο Μπάλλος δεν ήταν «ακραίο φαινόμενο», η Μάνδρα ήταν! (Video)

Μια διαφορετική άποψη από την κυβερνητική για την πρόσφατη κακοκαιρία που αντιμετώπισε η Αττική τα τελευταία 24ωρα εξέφρασε ε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε αντίθεση με τα κυβερνητικά στελέχη που προσπαθούσαν από το πρωί της Παρασκευής να δικαιολογήσουν τις τραγικές εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο 24ωρο λέγοντας πως ήταν «ακραία φαινόμενα», ο Ευθύμιος Λέκκας – αντίθετα – σημείωσε πως δεν πρόκειται για «ακραία φαινόμενα», σημειώνοντας μάλιστα πως αυτά σημειώθηκαν προ τριετίας στη Μάνδρα. Έκανε μάλιστα λόγο για «υψηλή βροχόπτωση» που δεν ήταν «ακραίο φαινόμενο».

«Η βροχόπτωση ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων. Είχαμε μια πολύ ισχυρή βροχόπτωση, μεγάλα ύψη βροχής τα οποία προσέγγισαν τα 150χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές του λεκανοπεδίου αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε “ακραίο φαινόμενο”, δηλαδή δεν είχαμε τα ύψη βροχής των 200ων χιλιοστών, των 300ων χιλιοστών που είχαμε πριν τρία χρόνια στη Μάνδρα. Εάν αυτά α ύψη έπεφταν στην Αττική δυστυχώς θα είχαμε πολλαπλάσιες επιπτώσεις. Αλλά όμως αυτές οι βροχοπτώσεις ήταν μέσα στα όρια σχεδιασμού των έργων.»

Σημείωσε πάντως πως αυτό μεταφράζεται σε 30 εκατομμύρια τόνους νερού που δέχθηκε το λεκανοπέδιο και όχι όλη η Αττική.

Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν έχουμε τα ακραία φαινόμενα που ενδεχομένως να μας δημιουργούσαν πολλαπλάσια προβλήματα.

Διαβάστε επίσης: 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Νέα προβλήματα στην Αττική – Ξανά ποτάμια οι δρόμοι

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter