Ο Λέμονι Σνίκετ επιστρέφει

Ο Λέμονι Σνίκετ επιστρέφει

Έπειτα από δεκαπέντε χρόνια από το τελευταίο βιβλίο της best seller σειράς μυθιστορημάτων Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα, ο αγαπημένος Λέμονι Σνίκετ επιστρέφει με το ίδιο ευφυές χιούμορ και μια αφήγηση γεμάτη περιπέτειες και ανατροπές.

Στο νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Δηλητήριο για πρωινό», ο Λέμονι Σνίκετ, ο αγαπημένος συγγραφέας με την αστείρευτη φαντασία, μας καλεί να πάρουμε μέρος στη διερεύνηση μιας πολύ περίεργης υπόθεσης που θέτει πολλά ερωτήματα και γίνεται η αφορμή για φιλοσοφικές αναζητήσεις και προβληματισμούς. Όπως σημειώνει, «το βιβλίο αυτό κάνει λόγο για την παραζάλη, μια λέξη που στην περίπτωσή μας σημαίνει το να μην έχεις την παραμικρή ιδέα τι συμβαίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Επίσης, εξετάζει κατά κάποιο τρόπο το μυστήριο μιας δολοφονίας, άρα ερευνάται ένα απαίσιο έγκλημα, με την ελπίδα να μάθουμε τι συνέβη στο δύστυχο δολοφονημένο θύμα. Ο ερευνητής είμαι εγώ. Όπως εγώ είμαι και το δύστυχο δολοφονημένο θύμα». Μέσα από μια αφήγηση γεμάτη υποψίες, εικασίες, εκπλήξεις και ευφυείς ανατροπές, ο συγγραφέας πλάθει μια ιστορία εξιχνίασης και παράλληλα διατυπώνει στοχασμούς για διάφορα φιλοσοφικά ζητήματα, για τον κόσμο, για το πώς γράφεται η λογοτεχνία και για τα στοιχεία εκείνα που εμπνέουν τον συγγραφέα και πυροδοτούν τη φαντασία του. Ο Λέμονι Σνίκετ είναι ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα, πολλών εικονογραφημένων βιβλίων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το Σκοτάδι και Η κακοκεφιά και το κλαδί, καθώς και της σειράς βιβλίων Όλες οι λάθος ερωτήσεις.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα σε μετάφραση του Βαγγέλη Γιαννίση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter