Ο Λιγνάδης και τα «μυστήρια» σε ξενοδοχεία της Επιδαύρου

Ο Λιγνάδης και τα «μυστήρια» σε ξενοδοχεία της Επιδαύρου

Έρχονται ακόμη δύο μηνύσεις και αίτημα δικαστικής συνδρομής, ανοίγοντας νέες έρευνες.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη. Νέες καταγγελίες φτάνουν στη Δικαιοσύνη σχετικά με τη δράση του προφυλακισμένου για κατά συρροή βιασμό σκηνοθέτη, ενώ οι έρευνες των αρχών στρέφονται στον εντοπισμό του ξενοδοχείου στο οποίο, όπως κατέθεσε στην ανακρίτρια, ο 24χρονος σήμερα μηνυτής αιγυπτιακής καταγωγής βιάστηκε στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015 από τον Δ. Λιγνάδη. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, ακόμη δύο φερόμενα ως θύματα του Λιγνάδη αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μηνύσεις σε βάρος του σκηνοθέτη.

Σημείο-κλειδί το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο

Κατά πληροφορίες του Documento, η πλευρά Λιγνάδη επικοινώνησε με ξενοδοχεία της Επιδαύρου προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπήρχαν αποδείξεις για τη διαμονή του σκηνοθέτη σε κάποιο από αυτά στην περιοχή. Σε περίπτωση απουσίας αποδείξεων η πλευρά του σκηνοθέτη θα προβάλει το επιχείρημα ότι η μήνυση είναι ψευδής. Ωστόσο το επιχείρημα που θα προβάλει η πλευρά Λιγνάδη φέρεται να είναι έωλο.

Οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, φέρεται να έχουν μαρτυρία ότι πράγματι ο Λιγνάδης είχε διαμείνει είτε τον Ιούλιο είτε τον Αύγουστο του 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου μαζί με δύο ανηλίκους. Μάλιστα κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο, η επωνυμία του οποίου είναι πλέον γνωστή, ο Λιγνάδης φέρεται να είχε παρακολουθήσει διακριτικά και θεατρική παράσταση, από την οποία είχε αποχωρήσει προτού ολοκληρωθεί, ενώ δεν είχε καθίσει στις μπροστινές θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μαρτυρία για τη διαμονή Λιγνάδη πρόκειται να επιβεβαιωθεί και με οπτικό υλικό. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο φέρεται να ανήκει σε πρόσωπο με το οποίο ο Λιγνάδης διατηρεί φιλικές σχέσεις. Στην ουσία η επιχείρηση εμφανίζεται να ανήκει σε άλλο πρόσωπο, καθώς ο πραγματικός ιδιοκτήτης φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να έχει χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο. Στο ξενοδοχείο αυτό δεν τηρούνταν βιβλία εισερχομένων – εξερχομένων για τους πελάτες, γεγονός που σημαίνει ότι η όποια βεβαίωση από πλευράς υπευθύνων του ξενοδοχείου ότι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης δεν διέμενε εκεί την επίμαχη χρονική περίοδο θα βληθεί ως προς την αξιοπιστία της.

Ερχονται ακόμη δύο μηνύσεις και καταγγελίες

Στο μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, να κατατεθούν ακόμη δύο μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Λιγνάδη από φερόμενα ως θύματά του. Πρόκειται για καταγγελίες οι οποίες προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες και όσο περνά ο καιρός ολοένα αυξάνονται και ενισχύουν τις μέχρι τώρα ενδείξεις ενοχής σε βάρος του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη 4 Μαρτίου κατατέθηκε ακόμη μία μήνυση σε βάρος του Λιγνάδη για βιασμό. Σύμφωνα με τον μηνυτή, το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε το 2018, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει παραγραφεί. Τα όσα καταγγέλλει ο νέος μηνυτής μοιάζουν με τις καταγγελίες του 14χρονου που είχε αποκαλύψει το Documento. Το φερόμενο ως θύμα γνωρίστηκε με τον Δ. Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο. Στη συνέχεια ο ηθοποιός-σκηνοθέτης τον κάλεσε στο διαμέρισμά του, όπου την πρώτη φορά δεν έγινε τίποτε. Λίγες μέρες μετά ο μηνυτής ξαναπήγε στο σπίτι του Λιγνάδη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο σκηνοθέτης τού πρόσφερε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Οταν συνήλθε αντιλήφθηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ακολούθησαν έντονο φραστικό επεισόδιο και απειλές από την πλευρά Λιγνάδη για να μη μιλήσει πουθενά.

Νέες έρευνες και αίτημα δικαστικής συνδρομής

Την ίδια ώρα οι εισαγγελικές αρχές προσανατολίζονται να στείλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ προκειμένου να ανοιχτούν οι συνομιλίες από το κινητό τηλέφωνό του μέσω της εφαρμογής Messenger. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική κίνηση, από την οποία μπορεί να προκύψουν σημαντικά ευρήματα σχετικά με τις κινήσεις και τις επαφές του Δ. Λιγνάδη.

Νέες έρευνες όμως αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στο σπίτι του ηθοποιού στο Μεταξουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, γείτονας του ηθοποιού φέρεται να κατήγγειλε ότι οι αρχές δεν ερεύνησαν μια δεύτερη αποθήκη που διατηρούσε ο σκηνοθέτης στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Επομένως αναμένεται να ελεγχθεί και αυτός ο χώρος για τυχόν επιπλέον ευρήματα. Την περασμένη Τρίτη πάντως οι αρχές πραγματοποίησαν δίωρη έρευνα στο σπίτι του Λιγνάδη, στη μοτοσικλέτα και στο αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί επικεντρώθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του, ενώ πήραν δακτυλικά αποτυπώματα από σημεία του σπιτιού. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι επί εβδομάδες ολόκληρες ο αδερφός του Δ. Λιγνάδη μπαινόβγαινε ανενόχλητος στο σπίτι. Μάλιστα την ημέρα του μεγάλου χιονιά στην Αθήνα γείτονες είδαν τον ίδιο τον Δ. Λιγνάδη να πηγαίνει και στη συνέχεια να βγαίνει από το σπίτι του.

Επίσης παραμένουν τα ερωτήματα για τον τρόπο που κινήθηκαν οι αρχές σε ό,τι αφορά το κινητό και τον υπολογιστή του γνωστού σκηνοθέτη. Ο αδερφός του Δ. Λιγνάδη κατέθεσε στις αρχές ότι το κινητό του τηλέφωνο βρισκόταν στην κατοχή του. Είναι άγνωστο τι θα μπορούσε να είχε προκύψει από την έρευνα των αρχών σε αυτό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter