Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους μηνυτές του ζητά ο Λιγνάδης – Έρευνα στα ψηφιακά αρχεία του ζητούν τα θύματα

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους μηνυτές του ζητά ο Λιγνάδης – Έρευνα στα ψηφιακά αρχεία του ζητούν τα θύματα

Αίτηση για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με ένα από τα ανήλικα τότε παιδιά που έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο ζητά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθυση ηθοποιός-σκηνοθέτης ζητά ακόμα να διενεργηθεί αυτοψία στον χώρο που φέρεται ότι τελέστηκε το έγκλημα.

Αναφέρεται στην σχετική αίτηση που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια: «Επειδή κατ’ ά. 225 παρ.1 εδ. β ΚΠΔ επιτρέπεται, όταν αυτό είναι αναγκαίο, οι μάρτυρες να εξετάζονται κατ’ αντιπαράσταση προς τον κατηγορούμενο ή άλλο μάρτυρα.

Επειδή κατ’ ά. 180 παρ.1 ΚΠΔ αυτοψία μπορεί να γίνει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας σε τόπους, πράγματα ή ανθρώπους για να βεβαιωθούν η τέλεση και οι περιστάσεις του εγκλήματος.

Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τους ως άνω μάρτυρες και φερόμενους παθόντες είναι αναγκαία λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας που να επιβεβαιώνει τη συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο κατά το φερόμενο χρόνο τέλεσης των πράξεων, αλλά και λόγω των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει αναφορικά με την περιγραφή των περιστάσεων, υπό τις οποίες δήθεν συναντηθήκαμε (ήδη ο S. H. έχει δώσει συνολικά 4 καταθέσεις, σε καθεμιά εκ των οποίων προσπαθεί να διορθώνει τα σφάλματα της προηγουμένης, ενώ η μήνυση του A. E. έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εξιστόρηση του μάρτυρά του Ι. Σ.).

Επειδή στην υπό κρίση υπόθεση είναι αναγκαίο να διαταχθεί αυτοψία, προκειμένου να εντοπισθεί το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο φέρεται ότι τελέσθηκε στις 8 ή 9.8.2015 βιασμός σε βάρος του S. H., και ακολούθως να ερευνηθεί αν το ξενοδοχείο διαθέτει σουίτα με βεράντα, αλλά κυρίως να ζητηθεί από τα αρχεία του ξενοδοχείου ποιος ή ποιοι διέμειναν σε αυτό κατά τις ως άνω κρίσιμες ημεροχρονολογίες, δοθέντος ότι εγώ υποστηρίζω βασίμως ότι βρισκόμουν στην Ιθάκη για διακοπές και δεν θα μπορούσα ποτέ να συνυπάρχω μαζί του σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο κατά τις ως άνω ημερομηνίες.

Επειδή από τη διαδικασία της αυτοψίας θεωρώ βέβαιον ότι θα αποδειχθεί ακόμη περισσότερο η ψευδορκία του S. H., αφού είτε θα αδυνατεί να υποδείξει οποιοδήποτε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο με διάφορες προφάσεις, είτε θα υποδείξει ψευδώς κάποιο ξενοδοχείο, στο οποίο η αυτοψία θα αποδείξει δεν θα έχω διαμείνει κατά το χρόνο που επικαλείται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ παρακαλώ όπως γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου και:

1. Διαταχθεί η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τον S. H. άμεσα, αφού είναι κάτοικος Ελλάδος, και κατόπιν με τον A.E. που έχει δηλώσει κάτοικος Σουηδίας.

2. Να διαταχθεί αυτοψία προς αναζήτηση και εντοπισμό του ξενοδοχείου της Επιδαύρου, όπου δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός σε βάρος του S. H. και ειδικότερα με τη βοήθεια της αστυνομικής αρχής και παρουσία Υμών να ζητηθεί από το μάρτυρα να υποδείξει στην Επίδαυρο το ξενοδοχείο, στο οποίο δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός του, ώστε ακολούθως να ερευνηθεί αν αυτό διαθέτει σουίτα με βεράντα και αν σε αυτό διέμεινα κατά τους χρόνους που αυτός επικαλείται μετά από έρευνα των αρχείων του ξενοδοχείου.

Να διερευνηθούν τα ψηφιακά του αρχεία ζητούν τώρα δικηγόροι των θυμάτων

Με μεγάλη καθυστέρηση και σε βάρος της έρευνας που διεξήχθη προανακριτικά., όπως έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή το documentonews.gr, ζητήθηκε τώρα από την ανακρίτρια της υπόθεσης η κατάσχεση και διερεύνηση των ψηφιακών αρχείων του Δημήτρη Λιγνάδη που είναι πλέον προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης

Το αίτημα υπέβαλε δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, ο οποίος προσκόμισε και λίστα νέων μαρτύρων προς επίρρωσιν των όσων υποστηρίζει ο εντολέας του για βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με το αίτημα του δικηγόρου θα ψηφιακά αρχεία του Λιγνάδη θα πρέπει να διερευνηθούν και για τυχόν παρεμβάσεις που έχει κάνει σε αυτά ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή ηθοποιός- σκηνοθέτης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter