Ο Λιντζέρης μήνυσε τους προστατευόμενους μάρτυρες για το #Novartis_Gate

Ο Λιντζέρης μήνυσε τους προστατευόμενους μάρτυρες για το #Novartis_Gate

Συνεχίζεται το πογκρόμ μηνύσεων κατά των προστατευόμενων μαρτύρων της δικογραφίας για το σκάνδαλο Novartis.   

Tην ποινική τους δίωξη για τη διάπραξη των αδικημάτων της ψευδούς καταμήνυσης , της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης ζητά με μήνυση που κατέθεσε σήμερα ο πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης.

” Έθιξαν την τιμή και την υπόληψη μου” κατηγορεί τους προστατευόμενους μάρτυρες που τον εμφανίζουν ως “ταμία του Ευάγγελου Βενιζέλου”.

Ζητά να διωχθεί ποινικά και κάθε άλλος συνυπεύθυνος ή συμμέτοχος που ενδεχομένως προκύψει .

Υποστηρίζει στην έγκληση του ότι έχει υποστεί μέγιστη ηθική βλάβη , ουσιώδη μείωση και βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης του καθώς και ότι τέθηκε σε κίνδυνο το καλό του όνομα και η επαγγελματική του φήμη.

Ακόμα ότι για πρώτη φορά επί των ημερών του στον ΕΟΦ «όλες οι φάσεις, όλες οι διαδικασίες και όλες οι προτεινόμενες τιμές με αναλυτική αιτιολόγηση ανά φάρμακο αναρτώνταν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ» σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν είχε καν την αντικειμενική δυνατότητα να διαμορφώσει ή να επηρεάσει την τιμή των φαρμάκων.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis υποστηρίζει ότι οι καταθέσεις τους είναι ανυπόστατες «βρίθουν ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» και θίγουν την τιμή και την υπόληψη του.

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι «στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας» ο τέως βουλευτής απαντά :

«Η αλήθεια είναι ότι στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ δεν με τοποθέτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Προτάθηκα από τον τότε υπουργό Υγείας και τοποθετήθηκα από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επί της ουσίας υπήρξα πρόσωπο κοινής αποδοχής από την πλειονότητα των πολιτικών παρατάξεων… Ως εκ περισσού δηλώνω ότι ούτε ταμίας υπήρξα κανενός, ούτε εξυπηρετήσεις έχω προσφέρει, ούτε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό έχω λάβει».

Ο μηνυτής υποστηρίζει ακόμα ότι ο λόγος που γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και έχει ως στόχο να δημιουργηθούν επικοινωνιακές εντυπώσεις που σχετίζονται με την πολιτική διαχείριση της υπόθεσης Novartis.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter