Ο Λουκάς Καρυτινός επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Λουκάς Καρυτινός επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών

O Λουκάς Καρυτινός, διακεκριμένος αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, ο Λουκάς Καρυτινός θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στην τελετή, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, τον τιμώμενο θα προσφωνήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Ιστορικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Νικόλαος Μαλιάρας θα παρουσιάσει το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου.

Πρόγραμμα Τελετής

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τoν Καθηγητή Ιστορικής Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαο Μαλιάρα.

Αναγόρευση του τιμωμένου

− Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγήτρια κ. Αναστασία Γεωργάκη.

− Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητή κ. Δημήτριο Δρόσο.

Ομιλία του τιμωμένου κ. Λουκά Καρυτινού, με τίτλο «Μουσικά ερμηνευτικά προβλήματα».

Μουσικό πρόγραμμα

Johannes Brahms: Κουϊντέτο με πιάνο σε Φα ελάσσονα, οp. 34 (1864), I.

Allegro non troppo.

Βιολί: Νεκτάριος Λανάρας, Ιωάννα-Ομορφιά Κοντζιούλα

Βιόλα: Ραφαήλ Κοντογούρης

Βιολοντσέλο: Στέργιος Θεοδώρου

Πιάνο: Μυρτώ Κοντογούρη

Επιμέλεια προγράμματος: Λεόντιος Τσόκας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter