Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ο Λουκάς Παπαδήμος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017

Κατά την πρώτη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών του 2017 θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του προέδρου του νέου έτους Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου Αντωνίου Κουνάδη. Η τελετή εγκατάστασης θα γίνει την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 στις 7.00 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Βαλτινός θα μιλήσει με θέμα «Το έργο των Κέντρων και Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2016», ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του νέου προέδρου Λουκά Παπαδήμου με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη και Δημοσιονομική Εξυγίανση: H διττή πρόκληση για την οικονομική πολιτική».

O Λουκάς Παπαδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στο Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ), απ' όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στις Οικονομικές Επιστήμες. Από το 1975 έως το 1984 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Το 1988 εξελέγη τακτικός καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2011 επελέγη ως ο πρώτος κάτοχος (inaugural professor) της έδρας «Μίνως Ζομπανάκης» του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο Harvard.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (1994-2002), ενώ από το 2002 έως το 2010 ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το Νοέμβριο του 2011 κλήθηκε να αναλάβει την προεδρία της κυβέρνησης συνεργασίας και διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας έως τον Μάιο του 2012. Εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών το 2006.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.