Ο Λούλης διορίστηκε αμισθί σύμβουλος γιατί ήταν παράνομα γ.γ. Τουρισμού! (pdf)

Ο Λούλης διορίστηκε αμισθί σύμβουλος γιατί ήταν παράνομα γ.γ. Τουρισμού! (pdf)

Τραγελαφικές διαστάσεις λαμβάνει το μπαράζ διορισμών του Κωνσταντίνου Λούλη, ο οποίος -σύμφωνα με την τελευταία απάντηση του Χάρη Θεοχάρη- διορίστηκε αμισθί σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού επειδή είχε διοριστεί παρανόμως στη θέση του γ.γ. του υπουργείου.

«Η ως άνω ιδιότητα του κ. Λούλη Κωνσταντίνου, ως εμπειρογνώμονα προκύπτει από τον συνδυασμό της πολυετούς επιχειρηματικής του δραστηριότητας και της ετήσιας και πλέον θητείας του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, ήτοι από 23-07-2019 έως 07-08-2020, κατά την οποία χειρίστηκε σημαντικά θέματα τουριστικής πολιτικής και επιχειρηματικότητας» σημειώνει ο υπουργός Τουρισμού στην απάντηση του Αιτήματος Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.) της αν. τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δώρας Αυγέρη.

Συνεπώς, κατά τα λεγόμενα του υπουργού, ο διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων, Κων. Λούλης, το πτυχίο του οποίου δεν είναι αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ, διορίστηκε σύμβουλος επειδή απέκτησε εμπειρία ως γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού ασχέτως κι αν η τοποθέτησή του ήταν παράνομη -όπως έχει παραδεχτεί ο Χ. Θεοχάρης- με βάση το νόμο για το «Επιτελικό Κράτος».

Διαβάστε την απάντηση του Χ. Θεοχάρη:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/11/10/5faaa2cf825e6311ea7ec766.pdf

Υπενθυμίζεται ότι ο Κων. Λούλης διορίστηκε τον Ιούλιο του 2019 γ.γ. Τουρισμού και έναν χρόνο μετά αποπέμφθηκε εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια του «Επιτελικού Κράτους», όντας ο νέος… Διαματάρης. Τον Σεπτέμβριο του 2020, για άγνωστους λόγους και παρά το «σαμποτάζ» που έκανε μέσω δηλώσεων στο τουριστικό προϊόν της χώρας το οποίο θεωρητικά υπηρετούσε, τοποθετήθηκε αμισθί μετακλητός ειδικός εμπειρογνώμονας στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού.

«Δεν ξέρω αν δεν αρκεί το πτυχίο»

Στην παραδοχή του παράνομου διορισμού του είχε προχωρήσει τον Ιούνιο ο Κων. Λούλης, δηλώνοντας:

«Εγώ δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι 3 σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη. Ό,τι έχω σπουδάσει, αυτό το κατέθεσα. Δε μου χρησίμευσε η αναγνώριση στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελα να διοριστώ. Δεν ξέρω αν δεν αρκεί αυτό το πτυχίο. Ότι είναι τυπικά θα με ρωτήσουν. Από τη σχολή μου αυτή δεν είχαμε διψήφιο αριθμό αποφοίτων. Είναι μία ειδική σχολή που πρέπει κανείς να έχει λόγο να πάει εκεί. Πρέπει να είμαστε 8 σε όλη τη χώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter