Φυλακές Κορυδαλλού

Ο Μ. Καλογήρου έδωσε το «παρών» στη γιορτή για τα παιδιά των κρατούμενων

Στη γιορτή που οργανώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων παρέστη σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η παρουσία του είχε στόχο να σηματοδοτήσει το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα.

Η πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε τον Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς-κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η 5η στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτ. Φυτράκη, συνομίλησε με τους κρατούμενους-γονείς και δήλωσε την πρόθεση του Υπουργείου να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων. Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του Καταστήματος για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.