Ο «Μαικήνας»

Άνθρωποι πλούσιοι και μορφωμένοι με όραμα και γνώσεις δεν μπορούσαν να αδιαφορούν για τη δεινή θέση των συμπατριωτών τους και επιδόθηκαν σε μια προσπάθεια αναμόρφωσης του Γένους. Με υπομονή και επιμονή βοήθησαν στην πνευματική, πολιτιστική, πολιτική και ηθική ανάταση των Ελλήνων, που βρίσκονταν υπό Οθωμανικό ζυγό.

Αυτοί οι άνθρωποι, κυρίως νομομαθείς, κληρικοί και λόγιοι, αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς των κατατρεγμένων Ελλήνων και την επιτομή του αλτρουισμού. Η εύρωστη και ισχυρή τους θέση δεν τους εμπόδισε να παρέχουν στήριξη στον χειμαζόμενο ελληνισμό. Σήμερα αυτούς τους ανθρώπους τους ονομάζουμε εκπροσώπους του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, οι οποίοι συνέβαλαν στον εθνικό κοινό αγώνα για ελευθερία. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο koutipandoras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.