Ο Μάικλ Μαν συνεχίζει την «Ένταση» σε μορφή βιβλίου

Ο Μάικλ Μαν συνεχίζει την «Ένταση» σε μορφή βιβλίου

Μισή χαρά για τους φαν της «Έντασης» καθώς ο δημιουργός του φιλμ Μάικλ Μαν γράφει μεν την συνέχεια της ιστορίας αλλά μέχρι στιγμής θα την απολαύσουμε μόνο στο χαρτί.

Το 1995 η «Ένταση», όπως αποδόθηκε στα ελληνικά η ταινία του Μάικλ Μαν, αποτέλεσε ένα αρχετυπικό αστυνομικό δράμα που έγινε αμέσως κλασικό αλλά και μια ιστορική συνάντηση κινηματογραφικών γιγάντων καθώς για πρώτη φορά βρέθηκαν στο ίδιο κάδρο οι Αλ Πατσίνο και Ρόμπερτ ντε Νίρο – στο «Νονό 2» δεν συναντήθηκαν ποτέ στην ίδια σκηνή καθώς οι ιστορίες τους διαδραματίζονταν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Τώρα, 27 χρόνια μετά, το «Heat 2» είναι έτοιμο κι αποτελεί ένα βιβλίο που έχει τη συνέχεια της ιστορίας, αλλά και αρκετά φλας μπακ καθώς διαδραματίζεται από το 1989 μέχρι το 2002. Ο Μάικλ Μαν που έχει να κάνει ταινία από την εποχή του «Blackhat» το 2015, επέστρεψε στους αγαπημένους ήρωες του (τον Βίνσεντ, τον Νιλ αλλά και αρκετούς από τους χαρακτήρες του φιλμ), για να αφηγηθεί την προσωπική τους διαδρομή.

Από πού έρχονται, ποιοι άνθρωποι τους επηρέασαν, ποια ήταν τα όνειρα τους, πώς συνεχίζουν κάποιοι από αυτούς την ζωή τους. Στο μυθιστόρημα «Heat 2» που συνυπογράφουν οι Μάικλ Μαν και Μεγκ Γκάρντινερ η πλοκή ξεκινά από εκεί ακριβώς που τελείωσε η ταινία, παρακολουθώντας τις προσπάθειες του Κρις (τον υποδυόταν ο Βαλ Κίλμερ) κολλητού του Νιλ, να το σκάσει από το Λος Άντζελες, με την παράλληλη αφήγηση να μεταφέρεται έξι χρόνια πριν ώστε να μάθουμε πως ο Νιλ έφτιαξε την «οικογενειακή» συμμορία.

«Είχα πάντα στο μυαλό μου την ιδέα να εξελίξω κάποιους χαρακτήρες του έργου αλλά και την προσωπική ιστορία τους αλλά πρώτα έπρεπε να κάνω την αναγκαία έρευνα» λέει ο Μαν για την απόφαση του να φτιάξει τούτο το ιδιότυπο μυθιστορηματικό σίκουελ- πρίκουελ, που θα είναι το ντεμπούτο του στην αστυνομική λογοτεχνία και θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 9 Αυγούστου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter