O Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα έχει μια «μακρά και περιεκτική» συζήτηση με τον Πούτιν

O Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα έχει μια «μακρά και περιεκτική» συζήτηση με τον Πούτιν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη του που έδωσε χθες στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS, διατύπωσε την άποψη, ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει μια «στρατηγικής σημασίας συζήτηση» με τη Ρωσία παρά τις υπάρχουσες διαφωνίες. 

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, εντός της εβδομάδας προτίθεται να κάνει μια «μακρά και περιεκτική» συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μακρόν στη συνέντευξη του, δήλωσε ότι η Ευρώπη με την πολυπολικότητα της πρέπει να αποκαταστήσει νέους κανόνες εμπιστοσύνης και ασφάλειας με τη Ρωσία και δεν πρέπει να συμφωνεί αποκλειστικά με το ΝΑΤΟ. Ωστόσο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν δεν μπορούν να ενεργούν «σαν να μη συνέβη τίποτα» και να παραβλέπουν την «στρατιωτική χειρονομία» εκ μέρους της Μόσχας. Από το πόσο ουσιαστικές θα είναι οι προσπάθειες της Ρωσίας σε σχέση με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ και τον τερματισμό της ένοπλης διένεξης στην ανατολική Ουκρανία, θα εξαρτηθεί το αν θα υπάρξει εκ νέου το σχήμα της G8, με την συμμετοχή της Ρωσίας, υπογράμμισε ο Μακρόν.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Γαλλίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμμανουέλ Μακρόν ενδέχεται να συναντηθούν σύντομα, ωστόσο, έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας δεν έχουν προγραμματισθεί οποιασδήποτε συνομιλίες μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Παρίσι.

«Γι αυτή την εβδομάδα δεν προβλέπονται συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων, ωστόσο στο άμεσο μέλλον θα έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν», δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να μιλήσει επακριβώς για το περιεχόμενο και τον τόπο της πιθανής συνάντησης τους.

Πηγές: TASS, Svoboda.org

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter