Ο Μακρόν δεν θα ‘θελε να ‘ναι προπονητής της Εθνικής Γαλλίας (Photos)

Ο Μακρόν δεν θα ‘θελε να ‘ναι προπονητής της Εθνικής Γαλλίας (Photos)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, κέρδισε όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του και αδιαφορεί για τη δημόσια κριτική που του ασκείται, όμως υπάρχει μια ιδιαίτερα αγχωτική δουλειά που δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβει: προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

“Πάντα θα υπάρχουν 60 εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τον προπονητή”, είπε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους, πριν γευματίσει με τους Γάλλους παίκτες της εθνικής στον χώρο όπου προπονούνται ενόψει του Μουντιάλ. “Για αυτόν τον λόγο ποτέ δεν ήθελα να γίνω προπονητής της ομάδας”, αστειεύτηκε, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπριζίτ και τον άνθρωπο του οποίου δεν εποφθαλμιά τη θέση, τον προπονητή Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Η προεδρική επίσκεψη στο Κλερφοντέν ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει μετατραπεί σε έθιμο για τους Γάλλους ηγέτες τα τελευταία χρόνια. Ο πρώτος που επισκέφθηκε την εθνική ομάδα ήταν ο Ζακ Σιράκ το 1998. Η εθνική Γαλλίας θριάμβευσε εντός έδρας και η δημοτικότητα του Σιράκ εκτοξεύτηκε στα ύψη, κάτι που θα επιθυμούσε και ο Μακρόν μετά από έναν χρόνο στην εξουσία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που είναι οπαδός της Μαρσέιγ, είπε στους παίκτες ότι όλη η χώρα τους στηρίζει ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ, που θα φιλοξενηθεί στη Ρωσία. “Είστε όλοι τεράστιοι σταρ. Η γαλλική ομάδα έλαμψε όταν ήταν ενωμένη. Αλλά όταν μπήκαν στη μέση οι εγωισμοί, όταν υπήρξαν ρήξεις, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά”, είπε απευθυνόμενους στους αθλητές, μεταξύ των οποίων ήταν οι Πολ Πογκμπά, Ολιβιέ Ζιρού και Κιλιάν Μπαπέ.

Ο Μακρόν, αγνοώντας τις εκκλήσεις οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που του ζητούσαν να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ λόγω της ανάμιξης της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας, είπε στην ομάδα ότι θα βρίσκεται στις κερκίδες για να εμψυχώσει την ομάδα. “Είπα ότι θα έρθω να σας δω όταν περάσετε στα ημιτελικά. Σημειώστε ότι είπα «όταν» και όχι «αν»”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ











Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter