Ο Μακρόν έκανε κριτική στο «κλαμπ της Τούνμπεργκ» και στο «κλαμπ του Τραμπ»

Ο Μακρόν έκανε κριτική στο «κλαμπ της Τούνμπεργκ» και στο «κλαμπ του Τραμπ»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πήρε θέση για τη… διαμάχη μεταξύ των θέσεων του Ντόναλντ Τραμπ και εκείνων της νεαρής ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ, για το κλίμα. Εκτίμησε ότι είναι: «δύσκολο να ακουστεί η φωνήκάποιου στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, όταν βρίσκεται μεταξύ του κλαμπ της Γκρέτα» Τούνμπεργκ και του «κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης με φοιτητές και ερευνητές του προγράμματος «Make our planet great again» στο Ελιζέ, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να αλλάξουν, όμως είναι πραγματικά δύσκολο, διότι από τη μία για τη Γκρέτα δεν το κάνουν αρκετά σύντομα, και από την άλλη για τον Ντόναλντ είναι πάντα υπερβολικό», συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι:

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε μαζί με την Γκρέτα: “Δεν κάνετε τίποτα, είστε ανύπαρκτοι”, κάτι που προκαλεί απελπισία, ενοχή και κατά τη γνώμη μου δεν κινητοποιεί τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Και υπάρχουν και εκείνοι που τάσσονται στο πλευρό του Ντόναλντ και λένε: “Δεν έχουν καμία σημασία όσα κάνετε, δεν θα προχωρήσει ποτέ αυτό”».

Μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος θα ήθελε να φτιάξει ένα «κλαμπ» το οποίο θα βρίσκεται ανάμεσα στον Τραμπ και την Τούνμπεργκ: «Θα ήθελα να φτιάξουμε το δικό μας κλαμπ, ούτως ώστε οι νέοι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, να κατανοήσουν τι είναι δυνατό και εμείς να τους συνοδεύουμε σε όλο αυτό»

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Μακρόν ζήτησε από τους ερευνητές που ήταν παρόντες στη συνάντηση να βοηθήσουν «ώστε να πείσουμε όσους λαμβάνουν αποφάσεις και την κοινή γνώμη» προκειμένου «να αποδεχθούν την αλλαγή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter