Ο Μακρόν πόζαρε κρατώντας μπλούζα με μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας (Videos)

Ο Μακρόν πόζαρε κρατώντας μπλούζα με μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας (Videos)

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, προχώρησε σε μία κίνηση η οποία έφερε αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όσο και από εκείνη της γαλλικής αστυνομίας.

Στην επίσκεψή του στο φημισμένο φεστιβάλ κωμικών βιβλίων στο Ανγκουλέμ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φωτογραφήθηκε κρατώντας μία μπλούζα η οποία είχε ξεκάθαρα μηνύματα κατά της αστυνομικής βίας, απεικονίζοντας έναν γάτο με τσιρότο στο μάτι του και από κάτω το “LBD 2020” που παραπέμπει στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τη γαλλική αστυνομία στις διαδηλώσεις κατά των κίτρινων γιλέκων.

Η εν λόγω φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν να αναφέρει ότι ο Μακρόν προσπάθησε να υποβαθμίσει τα περιστατικά αστυνομικής βίας. Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας τόνισε ότι το περιστατικό ήταν «σκανδαλώδες».

Η γαλλική αστυνομία κατηγορείται για χρήση βίας στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων», καθώς πάνω από 20 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή χάσει το μάτι τους διαδηλώνοντας κατά των μέτρων λιτότητας του Μακρόν.

Όσο για τον Γάλλο πρόεδρο; Επιχειρώντας να «σβήσει» τη φωτιά που ο ίδιος «άναψε», ανέφερε ότι η φωτογραφία δείχνει τον τρόπο με τον οποίον η χώρα δείχνει τις ελεύθερες ιδέες της και το δικαίωμα έκφρασης της αντίθεσης άποψης. Ο Μακρόν σημείωσε ότι διαφωνεί μεν με το μήνυμα και τις ιδέες του δημιουργού του t shirt, αλλά τόνισε πως… μπορεί να το κρατάει.

https://twitter.com/Fabiana21853385/status/1223244746988105733

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter