Ο Μακρόν συμμετέχει στους βομβαρδισμούς αλλά δίνει 50 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία (Photo)

Ο Μακρόν συμμετέχει στους βομβαρδισμούς αλλά δίνει 50 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία (Photo)

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Παρίσι θα συνεισφέρει 50 εκατομμύρια ευρώ για την κατεπείγουσα χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους διαφόρων μη κυβερνητικών οργανώσεων στο Ελιζέ.

 «Απόψε συγκάλεσα ΜΚΟ που εργάζονται στο πεδίο στη Συρία. Μπροστά στην ανθρωπιστική κατάσταση, η Γαλλία δημιουργεί ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης (στο οποίο θα διατεθούν κεφάλαια ύψους) 50 εκατ. ευρώ», ανέφερε ο Μακρόν μέσω Twitter.

Τα κεφάλαια θα χορηγηθούν σε ΜΚΟ και υπηρεσίες του ΟΗΕ που δρουν στο πεδίο στη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας. Πάνω από είκοσι ΜΚΟ συμμετείχαν στη συνάντηση με τον Μακρόν στο Ελιζέ, ανάμεσά τους η Action Aid, η Handicap International, η Care και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Κατά εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι εκατομμύρια παιδιά, έχουν ανάγκη ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία, η οποία σπαράσσεται από έναν πόλεμο που διαρκεί επτά χρόνια κι έχει εκτοπίσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της. Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ελπίζουν να διανείμουν βοήθεια σε τουλάχιστον 100.000 Σύρους που τη χρειάζονται απελπιστικά έπειτα από τις πολύμηνες εχθροπραξίες οι οποίες οδήγησαν στον τερματισμό της πολιορκίας της Ανατολικής Γούτας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter