Ο Μανιαδάκης «έδωσε» Στουρνάρα: Ήξερε ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας

Στην παραδοχή ότι συναντήθηκε με τον Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και πως ο κεντρικός τραπεζίτης γνώριζε πως έφερε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα προχώρησε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο Ν. Μανιαδάκης.

Στη δεύτερη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο διωκόμενος για δωροδοκία και ψευδορκία, Ν. Μανιαδάκης, δεν αρνήθηκε πως συνάντησε τον διοικητή της ΤτΕ και πως ο τελευταίος γνώριζε τη μυστική ιδιότητά του. Το θέμα είχε αναδείξει το documentonews.gr, αποκαλύπτοντας τη σχετική κοινή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία οι τρεις εισαγγελείς παραθέτουν όχι μόνο τη συνάντηση του Ν. Μανιαδάκη με τον Γ. Στουρνάρα αλλά και το γεγονός ότι ο κεντρικός τραπεζίτης απείλησε πως ο ίδιος μαζί με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα «θα τσακίσουν» προστατευόμενους μάρτυρες και αρμόδιους εισαγγελείς.

«Τι ακριβώς συζητήσατε στη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα;» ρωτήθηκε ο Ν. Μανιαδάκης και απάντησε πως στην Επιτροπή πως ο διοικητής της ΤτΕ τον ρώτησε αν είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο διοικητής της ΤτΕ και πρώην υπουργός της ΝΔ γνώριζε (από πού άραγε;) τη μυστική ιδιότητα του Ν. Μανιαδάκη πριν αρθεί το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα όταν ο τελευταίος αποπειράθηκε να διαφύγει παράνομα από τη χώρα.

Εν συνεχεία, ο Ν. Μανιαδάκης ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση ο Γ. Στουρνάρας δεν τον εκβίασε ή τον απείλησε. «Τον είχα συναντήσει, ναι. Αλλά ποτέ δεν μίλησα στην κ. Τουλουπάκη για εκβιασμό» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας της Προανακριτικής. 

Μάλιστα, υποστήριξε μετέπειτα πως με τον Γ. Στουρνάρα γνωρίζονται από 18 χρονών και πως τρώνε δύο φορές το χρόνο μαζί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.