Ο Μάνος Αντώναρος γράφει για τη διαγραφή του Ευάγγελου από τον Κυριάκο: Ναι θα τον είχα διαγράψει σαν Κυριάκος…ποτέ όμως ως Μάνος

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει για τη διαγραφή του Ευάγγελου από τον Κυριάκο: Ναι θα τον είχα διαγράψει σαν Κυριάκος…ποτέ όμως ως Μάνος

Με ένα πολύ γλυκό και γεμάτο αδελφική αγάπη και θαυμασμό, ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος αναφέρθηκε στην διαγραφή του αδελφού του, Ευάγγελου Αντώναρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το περίεργο είναι ότι ο δημοσιογράφος λέει πώς καλά έκανε ο Κυριάκος που τον διέγραψε. Σημασία έχει όμως πώς το διατυπώνει!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μάνου Αντώναρου:

Με πρήξανε με τον αδελφό μου και τη διαγραφή του από τη Ν.Δ.

Θα σας πω λοιπόν.

Όταν το 2004 ο αδελφός μου ο Βαγγέλης μου ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία και θα ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική καθώς ο Θόδωρος Ρουσόπουλος του’χε προτείνει τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου στην ολοκαίνουργα τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή…. δεν χάρηκα καθόλου.

Ή μάλλον χάρηκα που χάρηκε.

Η Αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι είχε την πετριά.

Όσο και να σας φαίνεται απίστευτο ποτέ δεν είχα μιλήσει με τον αδελφό μου για πολιτική.

Δεν το συνήθιζε ο πατέρας μου. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 είχε καταδικασθεί για μια γελοιογραφία εναντίον του Παπάγου. “Στη δίκη της ελεύθερης γελοιογραφίας” έτσι είχε ονομασθεί τότε. Αυτό εκτόξευσε τη φήμη του και την καριέρα του, αλλά -κατά τη γνώμη μου- τον τρόμαξε κιόλας. Αν και μέγας πολιτικός γελοιογράφος την πολιτική δεν την αγάπησε ποτέ.

Ο αδελφός μου είναι εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος…απίστευτα μορφωμένος και ακόμα πιο απίστευτα διαβασμένος. Στον Αμαζόνιο πήγαινε αποστολή έψαχνε να βρει που είναι το καλό βιβλιοπωλείο.

Τον όνομά του στο εξωτερικό είναι σεβαστό για την άψογη βραβευμένη δημοσιογραφική του δουλειά… σε εφημερίδες που τις διαβάζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Έχει δουλέψει πολύ σκληρά και με συνέπεια γι’ αυτό.

Τον έχω ακούσει να μιλά με παιδί για τα εντελώς καινούργια γιαπωνέζικα καρτούνς και τον έχω δει σε πολύ υψηλού επιπέδου παρέα να τον ακούνε αμίλητοι για μια ανάλυση του Κυπριακού. Όλο με μια βαλίτσα στο χέρι τον θυμάμαι να ταξιδεύει διαρκώς… κι όταν ερχόταν δεν έφερνε (μόνο) δερμάτινα και ποτά, αλλά κομπιουτεράκι, φωτογραφικές, μαγνητοφωνάκια, μικρές τηλεοράσεις… Και επειδή ήμουν ο μικρός του αδελφός μου τα χάριζε μετά από 1-2 μήνες κι έτσι εγώ κόλλησα με τις νέες τεχνολογίες.

Όταν λοιπόν κάθισε δίπλα στον Πρωθυπουργό, αμέσως κατάλαβα ότι ένας συμπαθούσε τον άλλον. Ο Βαγγέλης γοητεύεται από τους αλέγρους ανθρώπους…. εγώ τους έχω ευκολάκι. Κι ο Καραμανλής από όσο ξέρω – δεν τον έχω συναντήσει ποτέ- είναι αλέγρος τύπος.

Σκέφθηκα λοιπόν ότι ο αδελφός μου με όλη αυτή τη γνώση και την ποιότητα θα ΄δινε μια δυνατή σπρωξιά καταρχάς στην επικοινωνία.

Δεν υπολόγισα κάτι.

Τον κομματικό μηχανισμό.

Δεν γίνεται να συνεργάζεσαι αρμονικά με Γερμανούς εκδότες/διευθυντές τεχνοκράτες και να μην έχεις τετράγωνο/ ρεαλιστικό μυαλό… είναι σαν να πιστεύεις ότι ένας Γιαπωνέζος χορεύει φλαμένγκο.

Δεν συνεργάζεται το τετράγωνο ρεαλιστικό με τον ελληνικό κομματικό μηχανισμό.

Οποιουδήποτε κόμματος.

Αδελφός σου είναι…τι να λες;

-Σωστά. Εμένα ρωτάτε ομως.

Ο άλλος είναι αφισοκολλητής του κόμματος από τα 15 του κάπου στον κάμπο Νοέμβρη μήνα βράδυ και να κάνει κρύο … έδωσε μάχες σώμα μα σώμα με άλλους για να φτάσει μέχρις εδώ και έρχεσαι εσύ ξαφνικά επειδή ξέρεις 5 γλώσσες και έχεις άποψη για το τί γίνεται στο Αζερμπαϊτζάν θα του πεις τι να κάνει;

Δεν πάτε καλά.

Δεν πάτε καθόλου καλά.

Ποιος έχει δίκιο;

Και οι δυο.

Η πολιτική είναι η τέχνη των εντυπώσεων, Σκάκι…. στους διάδρομους του κομματικού μηχανισμού.

Δεν ήταν ποτέ καλός στο κρυφτό ο Βαγγέλης …ήταν ο πρώτος που βρίσκαμε.

Εγώ θα το χειριζόμουν διαφορετικά το θέμα αν ήμουν στη θέση του όμως δεν είμαι εκείνος και βασικά δεν είμαι στη θέση του.

Εκείνος φορά πάντα γραβάτα και εγώ έχω τατού.

Δεν μ αρέσουν οι γραβάτες και δεν του αρέσουν τα τατού.

Αφού βασιλεύει ο κομματικός μηχανισμός μην τον αγνοείς.

Κατά τη γνώμη μου καλό του έκαναν που τον διέγραψαν.

Αφού θέλει να τα χώνει…. τώρα μπορεί να τα χώνει εντελώς ελευθέρα.

Και ως γνωστόν μόνο οι ελεύθεροι λένε την αλήθεια. Νομίζω ότι ειναι η ώρα του.

Ξέρετε ποιο είναι το μεγάλο προτέρημα του μοναχικού λύκου; Δεν βαριέται ποτέ.

ΥΓ1. Τον καμαρώνω γιατί μπήκε πλουσιότερος στην πολιτική και βγήκε (;) φτωχότερος. Και επειδή ποτέ δεν πρόδωσε τον Αρχηγό του…ενώ θα μπορούσε.

ΥΓ2. Μέχρι προχθές ό,τι και να λέγε όλοι πίστευαν ότι μετέφερε σκέψεις του Καραμανλή. Ο αδελφός μου το διέψευδε κάθε τρις και λίγο. Τρίχες! Όσο το διέψευδε τόσο το επικύρωνε. Τώρα είναι η στιγμή του να διαψεύσει όσους δεν πίστευαν τη διάψευσή του.

ΥΓ4. Επιβεβαιώνω ότι τον έβλεπε συχνά πυκνά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο σπίτι του στην Πολιτεία…. Νεαρός δημοσιογράφος τεράστιου γερμανικού συγκροτήματος … Έλληνας… Έχει σημασία αυτό…και ο Εθνάρχης ήξερε… τον θυμάμαι 25αρη να ‘ρχεται από την Πολιτεία… πάντα ξαναμμένος… δεν μας είπε ο πούστης ποτέ λέξη τι του’πε ο Καραμανλής. Όταν δηλώνει λοιπόν καραμανλικός έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει… δεν το κάνει λόγω αξιώματος η κάποιας άλλης επιδερμικής σκέψης.

ΥΓ3. Αν ήμουν ο Κυριάκος κι εγώ θα τον διέγραφα.

ΥΓ4. Είναι όμως ο μεγάλος μου αδελφός με τα σωστά του και τα λάθη του. Πριν μιλήσει ξέρω τι θα πει…. μιλάμε την γλώσσα του κοινού dna. Έχω να προτείνω μιας και το “Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια” είναι πολύ στα up του…να αφήσουμε λιγάκι στην ησυχία τους την Πατρίδα και τη Θρησκεία που κάνουν έτσι κι αλλιώς τζιζ και να ασχοληθούμε λιγάκι σοβαρά με το “Οικογένεια”. Ναι θα τον είχα διαγράψει σαν Κυριάκος…ποτέ όμως ως Μάνος.

Πηγή: SDNA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter