Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης από την Αμαλιάδα είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης από την Αμαλιάδα είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα

‘Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ο οποίος είναι το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη Ελλάδα.

Ο 66χρονος που νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο του Ρίου από τις 2 Μαρτίου και απεβίωσε στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης έπειτα από μάχη που έδωσε. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιβαρυνθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, είχε διασωληνωθεί και χαρακτηριζόταν ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, όπως αναφέρει το patrisnews.gr γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου –Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάϊο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑ.ΣΟ.Κ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» και έκανε σημαντικές παρεμβάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, με κυρίαρχο την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου.

O 66χρονος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό μετά από ταξίδι στο Ισραήλ. Μαζί με τον 66χρονο νόσησε και η γυναίκα του και ακόμα 55 άτομα που είχαν ταξιδέψει μαζί και ανήκαν στο ίδιο γκρουπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter