Ο μαραθώνιος των ρεκόρ και των συγκινήσεων (εικόνες)

Ο μαραθώνιος των ρεκόρ και των συγκινήσεων (εικόνες)

Ολες οι ηλικίες, όλες οι φυλές και όλες οι σημαίες ενώθηκαν σε μία, στα 42.195 μέτρα του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Στον αγώνα έλαβαν μέρος περίπου 12.000 αθλητές, ενώ τις δράσεις που τον συνόδευσαν όλο το διήμερο, αγωνιστικές και μη, παρακολούθησαν χιλιάδες Αθηναίοι και επισκέπτες.

Συνολικά 60.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή φέτος στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, από τους οποίους οι περίπου 12.000 έτρεξαν στα 10 χλμ., αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία. 

Περίπου 20.000 δρομείς συμμετείχαν στον μαραθώνιο, ενώ 12.000 δρομείς κάθε ηλικίας πήραν μέρος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Νικητής του Αυθιεντικού Μαραθωνίου ήταν Ο 42χρονος Κενυάτης Κόμεν. Έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο μετά από δύο ώρες 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα και αφού περίπου 600 μέτρα πριν τον τερματισμό, προσπέρασε τον Φελισιέν Μουχιτίρα από την Ρουάντα (2:16.43).

Στην ιδιαίτερα τιμητική, τρίτη θέση, τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος (2:19.02), που αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας.

Στα ενσταντανέ που ακολουθούν απεικονίζεται το πνεύμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των ανθρώπων που έτρεξαν στα χνάρια του αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter