Ο Μαρεγκά είχε τετ α τετ με τον ρατσισμό… και σκόραρε (Video)

Ο Μαρεγκά είχε τετ α τετ με τον ρατσισμό… και σκόραρε (Video)

Ο 28χρονος επιθετικός της Πόρτο, Μούσα Μαρεγκά είναι ο πιο πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής των τελευταίων ωρών. Όχι λόγω του τέρματος που σημείωσε στο εκτός έδρας ματς με τη Σετουμπάλ, αλλά για την αντίδρασή του, απέναντι σε μερίδα οπαδών των γηπεδούχων οι οποίοι έβγαλαν… φόρα παρτίδα το ρατσιστικό τους προσωπείο.

Μία βόλτα από τα social media αρκεί για να πέσει κάποιος «πάνω» στο όνομα του επιθετικού της Πόρτο. Μπορεί να μην είναι top class ποδοσφαιριστής, σε σύγκριση με το δίπολο Μέσι – Ρονάλντο, ωστόσο φρόντισε να δώσει μία… top class απάντηση στον ρατσισμό, αφού πρωτίστως έγινε ένα ακόμη θύμα, με το όνομά του να προστίθενται στη μακρά λίστα των παικτών που άκουσαν τα εξ αμάξης από την εξέδρα. Όχι λόγω της απόδοσής τους, αλλά για το χρώμα του δέρματός τους.

Η Πόρτο πέρασε από την έδρα της Σετούμπαλ χάρη στον Μαρεγκά, που σκόραρε στο 60ο λεπτό και έδωσε στους «Δράκους» τη νίκη. Έχοντας περάσει δύσκολα στα προηγούμενα λεπτά, βλέποντας ορισμένους οπαδούς της Σετούμπαλ να τον αποδοκιμάζουν επειδή… δεν είναι λευκός, επέλεξε να στείλει το δικό του μήνυμα. Πανηγύρισε το γκολ δείχνοντας το δέρμα του και κοιτώντας προς την εξέδρα και το μέρος όπου βρίσκονταν οι περισσότεροι εξ αυτών που ήθελαν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Η αντίδρασή του θεωρήθηκε προκλητική από τον διαιτητή, ο οποίος τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα. Τότε ήταν που ο Μαρεγκά προσπάθησε να αποχωρήσει από το γήπεδο, φανερά εκνευρισμένος, με τους συμπαίκτες αλλά και τους αντιπάλους του να κάνουν απόπειρες για να τον συγκρατήσουν. Για λίγα λεπτά το κατάφεραν, αλλά στο τέλος, ο 28χρονος φορ πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Προτού το κάνει, όντας φορτισμένος συναισθηματικά, πραγματοποίησε νέα χειρονομία προς τους ρατσιστές της εξέδρας, σηκώνοντας το μεσαίο δάχτυλο…

«Θα ήθελα απλά να πω σε αυτούς τους ηλίθιους που ήρθαν στο στάδιο και έκαναν ρατσιστικές κραυγές, πηγαίνετε να γαμ@@@@@@. Επίσης, ευχαριστώ τους διαιτητές που δεν με υπερασπίστηκαν και που μου έδωσαν κίτρινη κάρτα επειδή υπερασπίστηκα το χρώμα του δέρματος μου. Ελπίζω να μην σας συναντήσω ξανά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ», ανέφερε στο ποστάρισμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, λίγη ώρα μετά το περιστατικό, αδυνατώντας να κρύψει την οργή του.

Το περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου, με την πλειοψηφία (πλην εκείνων που ασπάζονται τις αντιλήψεις της μερίδας φιλάθλων που αποδοκίμαζε τον Μαρεγκά) να τάσσονται στο πλευρό του 28χρονου φορ. Ο Μουσά Μαρεγκά έγινε, θέλοντας και μη, MVP του Σαββατοκύριακου, καθώς οι περισσότεροι (ποδοσφαιριστές ή μή, διάσημοι ή άπλοι άνθρωποι) κατανόησαν ότι το ξέσπασμά του ήρθε επειδή ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter