Ο Μαρινάκης αγόρασε τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ο Μαρινάκης αγόρασε τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Είναι οριστικό! Το πολυσυζητημένο deal της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ έκλεισε και ο νέος ιδιοκτήτης της είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Έλληνας εφοπλιστής πήρε την έγκριση της αγγλικής Football League, η οποία απευθύνθηκε και στην UEFA που άναψε το πράσινο φως και η συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο της Φόρεστ Φαουάζ Αλ Χασαουί «κλείδωσε» περίπου στα 50 εκατ. ευρώ.

Συνεργάτες του Μαρινάκη θα είναι ο Σωκράτης Κομινάκης σε διοικητικό ρόλο, ενώ ο νυν CEO των Πειραιωτών, Γιάννης Βρέντζος, θα αναλάβει τον αντίστοιχο ρόλο στον αγγλικό σύλλογο. «Πρόθεση μας είναι να διατηρήσουμε τη Νότιγχαμ εντελώς συνδεδεμένη με την κουλτούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είμαστε περήφανοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με τον Νίκολας Ράνταλ, έναν από τους καλύτερους δικηγόρους με ειδίκευση τον αθλητικό τομέα, στο διοικητικό μας συμβούλιο. Ξέρει την βιομηχανία του ποδοσφαίρου όσο λίγοι άλλοι και δέχθηκε να έρθει κοντά μας ως πρόεδρος του συλλόγου», δήλωσε ο Μαρινάκης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε πετύχει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με τον Ολυμπιακό, θέλουμε να το επαναλάβουμε με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Φόρεστ είναι μία απ’ τις παλαιότερες ομάδες της Αγγλίας, με υπερήφανη ιστορία υπεροχής στην Αγγλία και στην Ευρώπη. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε πίσω τις μέρες της δόξας. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου μέχρι το μεδούλι, αγαπάμε και ξέρουμε το παιχνίδι. Η «ομάδα» μας έχει αποδείξει πως ξέρουμε πως να φέρνουμε την επιτυχία στο ποδόσφαιρο με το να κερδίζουμε το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο με τον Ολυμπιακό».

Ο νέος ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ προανήγγειλε την παραμονή του Μαρκ Γουόρμπαρτον στην τεχνική ηγεσία: «Θα δώσουμε τον Μαρκ και το επιτελείο του τον χρόνο που χρειάζεται να χτίσουν την ομάδα από την αρχή, δημιουργώντας τις συνθήκες για την επιτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι συμφωνήσαμε στην επέκταση του συμβολαίου με τον Φραν ΜακΠάρλαντ, τον Αθλητικό Διευθυντή της ομάδας».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε και στο BBC Sport για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα: «Όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν ειπωθεί αλλά τίποτα δεν αποδείχθηκε πραγματικότητα. Έχουμε «καθαρίσει» απ’ όλα αυτά. Τώρα υπάρχει μια τελευταία υπόθεση που εμπλέκονται 80 άτομα. Σας λέω ξανά ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτά, γιατί γνωρίζω τι έχω κάνει και πώς έχω φτάσει σε επιτυχίες. Φυσικά δεν μπορώ να αποτρέψω τους αντιπάλους μας να μιλάνε και να χρησιμοποιούν άσχημη γλώσσα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter