Εργαζόμενοι - όμηροι

O Μαρινάκης θέλει το Mega ζωντανό - Πλήρωσε την Digea - Απλήρωτοι οι υπάλληλοι

Σε μια κίνηση πρακτικής φύσεως αλλά και συμβολισμού ο δεύτερος σε ισχύ μέτοχος του Mega, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατέβαλε το μηνιαίο ποσό που απαιτεί η Digea προκειμένου το κανάλι να παραμείνει ανοιχτό, μετά την σχετική ρύθμιση του χρέους ύψους ενός εκατομμύριου ευρώ.

Η κίνηση από την πλευρά Μαρινάκη έρχεται λίγες μέρες μετά από την ανοιχτή επιστολή που του είχαν απευθύνει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται έξω από τη Morol Oil της οικογένειας Βαρδινογιάννη, μεγαλομετόχου στο κανάλι. 

Για πρώτη φορά όμως στα χρονικά οι εργαζόμενοι πέρασαν Πάσχα χωρίς να πάρουν δώρο Πάσχα γεγονός που τους φέρνει σε ακόμη μεγαλύτερη δυσχέρεια αφού παραμένουν σχεδόν 20 μήνες χωρίς καταβολή μισθού. 

Η πληρωμή της δόσης προς την Digea  δείχνει ότι κάποιοι, προφανώς και ο κ. Μαρινάκης,  επιθυμούν το κανάλι να παραμείνει εν λειτουργία τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ κατά της απόφασης να διακοπεί η λειτουργία του εφόσον δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Το Mega εκπέμπει πρόγραμμα από την πλούσια ταινιοθήκη του, χωρίς όμως να μπορεί να διασφαλίσει κανείς τι θα γίνει την επόμενη μέρα. 

Οι τράπεζες από τον Μάρτιο του 2016 και αφού οι τότε μέτοχοι της Τηλέτυπος (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Ψυχάρης) δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, μπλόκαραν τους λογαριασμούς της εταιρείας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποπληρώνονται τα δάνεια του καναλιού και μάλιστα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό αφού τα έσοδα από τα διαφημιστικά πακέτα πήγαιναν κατευθείαν στα ταμεία των δανειστριών τραπεζών

Η πρωτοφανής πάντως αδιαφορία των μετόχων του καναλιού (Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης, Σαββίδης) απέναντι στους υπαλλήλους συνεχίζεται.

Να σημειωθεί ότι ΕΤΙΤΑ κατέθεσε μήνυση κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Μήτραινα, για τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα, ενώ η ΕΣΗΕΑ δεν έχει εκδώσει καν ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.