Ο Μαρτένς–FAZ «ειρωνεύεται» τον Κυριάκο και τους πέριξ εθνικόφρονες

Ο Μαρτένς–FAZ «ειρωνεύεται» τον Κυριάκο και τους πέριξ εθνικόφρονες

Αφού άλλαξαν τη θέση όλου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, άσχετα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα χρόνο πριν ζήταγε σύνθετη ονομασία, τώρα το αφήγημα είναι περί γλώσσας και εθνότητας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Όλη η ακροδεξιά της ΝΔ, από Βορίδη έως Γεωργιάδη (καλά δεν είναι και μεγάλη η απόσταση), από τη Μαρία Σπυράκη έως τον ίδιο τον Μητσοτάκη επαναλαμβάνουν ανερυθρίαστα ότι αναγνωρίστηκε η μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα.

Προς άγραν ψήφων αυτά είπε και από το Κιλκίς ο πρόεδρος:

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα» είπε ο Μητσοτάκης, πάντα λαλίστατος για τα εθνικοπατριωτικά και ουδέποτε για τα σκάνδαλα της παράταξής του.

Μόνον που ο δημοσιογράφος της FAZ που τον έχει βγάλει στη σέντρα με τις κατ’ ιδίαν δηλώσεις του στους ομοϊδεάτες του ευρωπαίους, είχε έναν καλό λόγο να του πει…

Καλό λόγο ο τρόπος του λέγειν…

Γράφει ο Μίχαελ Μαρτένς στο Twitter:

«Είναι πραγματικά η πιο ουσιαστική κριτική κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ είναι πως η Ελλάδα αναγνωρίζει ένα μακεδονικό έθνος και μια γλώσσα; Αν συμβαίνει αυτό, πρέπει να πω: Συγγνώμη, θα ήθελα να ακούσω περισσότερα, αλλά έχω ένα ραντεβού με τον πλανήτη Γη του 21ου αιώνα. Πρέπει να βιαστώ».

Με απλά λόγια δεν είναι ουσιώδες της συμφωνίας. Είστε εκτός εποχής, τόπου και χρόνου… Υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα στη Γη του 21ου αιώνα…

Θα το λέγαμε: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει… για να μην πεις τίποτα χειρότερο…

Αφού σε κράζουν οι φίλοι σου, Κυριάκο, τι τους θέλεις του εχθρούς…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter