O Μαρτίνς χαμηλώνει τους τόνους: Ακόμα δεν περάσαμε!

O Μαρτίνς χαμηλώνει τους τόνους: Ακόμα δεν περάσαμε!

Μπορει στον Ολυμπιακό να βρίσκονται όλοι σε πελάγη ευτυχίας μετά τον θράιμβο με 4-0 επί της Κράσνονταρ, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε χθες βράδυ στο «Καραϊσκάκη» να χαμηλώσει τους τόνους για να μην πάρουν αέρα τα μυαλά των παικτών του. 

Πρώτον γιατί ακολουθεί το Σάββατο (24/8) η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης και δεύτερο και σημαντικότερο θέλει πρώτα να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στη ρεβάνς της Ρωσίας, να μπει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά να πανηγυρίσουν όλοι!

«Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον φροντιστή μας, τον αγαπημένο μας Δήμο, που έχασε τον πατέρα του. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί, είναι πάντα δίπλα μας και θέλουμε να τον κάνουμε να νιώσει λίγο καλύτερα» ξεκίνησε στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός και στη συνέχεια είπε:

«Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Έχασε στο γήπεδό της η Κράσνονταρ από την Πόρτο, αλλά εκτός έδρας είδατε τι έκανε. Θα μπορούσε να πετύχει στο τέλος και τέταρτο γκολ στην Πορτογαλία. Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια τακτική και αποτελεσματικότητα. Δεν πρόκειται να διευκολύνουμε τον αντίπαλό μας, πιστεύοντας ότι όλα έχουν τελειώσει. Πρέπει να είμαστε το ίδιο επικίνδυνοι και στη ρεβάνς προτού μιλήσουμε για το δεύτερο παιχνίδι»

Για το αν έχει κάποιο μυστικό ή μαγικό ραβδάκι απάντησε: «Είναι η δουλειά, όχι…μαγικό ραβδάκι. Αυτό φέρνει τα αποτελέσματα. Όλοι οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι, έχουν τη δέσμευση για να κάνουν αυτό που πρέπει, προετοιμάζουμε καλά το παιχνίδι και με τον τρόπο αυτό έρχονται τα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να τον αντιμετωπίσει και ειδικά στην έδρα του. Το σημαντικό είναι ότι ξεκινάμε δυνατά τα παιχνίδια μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε για να πάρουμε τα αποτελέσματα. Είμαστε ικανοποιημένοι που έχουμε δημιουργήσει αυτό το σύνολο ποδοσφαιριστών και προετοιμάζουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τα παιχνίδια μας.

Αν το τελικό 4-0 είναι το τέλειο σκορ είπε: «Ηταν ένα ματς πολύ καλά παιγμένο από την πλευρά μας. Δεν κρύβω ότι υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα. Όλα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς. Σήμερα καταφέραμε να είμαστε πολύ έξυπνοι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, είχαμε υπομονή όταν δεν είχαμε την κατοχή της μπάλας. Ο αντίπαλος είχε πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές που έβγαιναν στην αντεπίθεση, εκμεταλλευθήκαμε τις στιγμές που είχαμε την κατοχή της μπάλας. Σε γενικές γραμμές κάναμε έξυπνο παιχνίδι, με υπομονή. Φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά έχουμε ακόμα ένα ματς.

Για την αποθέωση του από τον κόσμο της ομάδας: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η δουλειά μας και τα αποτελέσματα ικανοποιουν τον κόσμο. Τα πράγματα δείχνουν ότι πηγαίνουν καλά. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς περιόδου. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Κι αυτό που θέλω να πω στους παίκτες είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν έως το τέλος. Αυτό είναι μία τεράστια ευθύνη.

Για την πιθανή ενίσχυση της ομάδας: «Ό,τι συζητιέται ανάμεσα σε μένα και τη διοίκηση μένει εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Είδαμε και τι έγινε πέρσι με την Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ. Είναι ανήθικο να μιλήσω για παίκτες που δεν είναι εδώ και ενώ έχουμε παίκτες που έχουν δουλέψει σκληρά. Πρέπει να μιλάμε για εκείνους.

Μίλησε και για τον παίκτη-έκπληξη του χθεσινού αγώνα τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς: «Είναι ένας γενναίος παίκτης, χαιρόμαστε που τον έχουμε και είχε αυτή την επιτυχία. Έχει πολλά να μάθει, αλλά έχει πολύ ταλέντο. Εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που παίρνει. Είναι νέος και είναι ακόμη στην αρχή».

Τέλος για το ότι είναι ο πρώτος προπονητής που κρατάει σε πέμπτο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα στην Ευρώπη, δήλωσε: «Δεν με ενδιαφέρουν οι στατιστικές, αλλά το σημαντικό είναι πως η ομάδα κέρδισε και δεν δέχτηκε ξανά γκολ. Αυτό δείχνει πως έχουμε σταθερότητα και έχουμε ένα καλό σύνολο. Ο στόχος της πρόκρισης ακόμη δεν έχει επιτευχθεί, ενώ αρχίζει το πρωτάθλημα το Σάββατο, που είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Μασούρας και Λάζαρ

Ο Γιώργος Μασούρας από την πλευρά του τόνισε: «Σε αυτό το επίπεδο ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις κάτι. Είναι μια μεγάλη νίκη, είχαμε την ψυχολογία με το μέρος μας, πήραμε ένα καλό προβάδισμα και θα πάμε να το υπερασπιστούμε την επόμενη εβδομάδα. Καταφέραμε να περιορίσουμε τις αντεπιθέσεις που ήταν το σημαντικότερο όπλο του αντιπάλου μας και να βρούμε τους χώρους για να φτάσουμε σε ευκαιρίες και γκολ».

Οσο για το νεαρό Σέρβο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς που ψηφίστηκε MVP του ματς, δήλωσε «παρά να είμαι χαρούμενος για τα γκολ που έβαλα. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και ελπίζω να το επαναλάβουμε και στη Ρωσία. Μπορούμε να κερδίσουμε και στη ρεβάνς, το θέλουμε πάρα πολύ και θα το προσπαθήσουμε».

Απογοήτευση Ρώσων

Ο βοηθός προπονητή της Κράσνονταρ, Σεργκέι Ματβέεφ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: «Είναι ένα σκορ που δύσκολα θα το ανατρέψουμε. Πήρε μεγάλο προβάδισμα ο Ολυμπιακός. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι παρότι δεχτήκαμε γκολ. Μας επηρέασε ο τραυματισμός του Καμπελά και χάλασαν κάποιοι συνδυασμοί μας. Δεν είχαμε συνδυαστικό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και ήταν δύσκολο να βγάλουμε επιθέσεις. Μετά το 2-0 ίσως θα έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα, αλλά εμείς θέλαμε να βάλουμε το γκολ και για αυτό βγήκαμε μπροστά. Πήραμε το ρίσκο και δεν μας βγήκε. Εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας στη ρεβάνς για να ανατρέψουμε το σκορ. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μας βγήκε σήμερα και έχει προβάδισμα αυτός που σκοράρει πρώτος. Εχει προβάδισμα στην τακτική. Το δικό μας παιχνίδι δεν μας βγήκε. Ισως έπρεπε να αντιδράσουμε διαφορετικά μετά το 2-0. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημά μας και να βγάλουμε όλα τα καλά στοιχεία εναντίον της Λοκομοτίβ. Μετά από τέτοιες ήττες πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter