O «μάρτυρας» Δημητριάδης και οι μαρτυριάρηδες

O «μάρτυρας» Δημητριάδης και οι μαρτυριάρηδες

Πολλά μαρτύρησε η ΝΔ μετά την αποκάλυψη του Documento για τον ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός από την αλήθεια. Ανάμεσα στα άλλα, ονόμασε τον Γρ. Δημητριάδη «μάρτυρα κατηγορίας» στην υπόθεση Φλώρου. Ποια λοιπόν είναι η αλήθεια;

Ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου του 2012, στον ανακριτή Σπυρίδωνα Γεωργουλέα. Κατέθεσε συγκεκριμένα για τη σχέση του με την εταιρεία ENERGA και το ρόλο του στη δημιουργία των offshore εταιρειών του Φλώρου. Στην κατάθεση, (στην οποία δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα αφού δεν του έγινε καμία ερώτηση) παραδέχεται την αποδεδειγμένη από έγγραφα σχέση με το Φλώρο και τις offshore και προφασίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα για τις παράνομες ενέργειες. Άρα δεν κατέθεσε κατά του Φλώρου. Η ΝΔ προσπαθεί να εμφανίσει το Δημητριάδη ως μάρτυρα κατηγορίας κάνοντας μια νομική αλχημεία. Κάθε μάρτυρας που καλείται από τον Εισαγγελέα ή τον Ανακριτή και στη συνέχεια καταθέτει στο δικαστήριο είναι «μάρτυρας κατηγορητηρίου» ή «κατηγορίας». Δηλαδή καλείται από την κατηγορούσα Αρχή. Οι μάρτυρες που καλούνται από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου είναι μάρτυρες υπεράσπισης. Μπορεί ένας μάρτυρας κατηγορητηρίου κάλλιστα να είναι με την κατάθεσή του μάρτυρας που υπερασπίζει τις θέσεις του κατηγορουμένου. Άρα ο κύριος Δημητριάδης κλήθηκε από τις Αρχές και γι’ αυτό έχει τον προσδιορισμό «μάρτυρα κατηγορητηρίου».

Η ΝΔ υποστηρίζει επίσης πως ο Δημητριάδης αποχώρησε το 2012 από την Energa. Μα το σκάνδαλο εξελίχθηκε πριν από τον Ιανουάριο του 2012. Την περίοδο εκείνη ο Δημητριάδης ήταν παρών και πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Φλώρο στο πιο κρίσιμο κομμάτι των offshore. Ακόμη και αυτό όμως είναι ψέμα το οποίο καταθέτει και ο Δημητριάδης στον Ανακριτή λέγοντας «η εταιρεία μου συνεργάστηκε με τον όμιλο επιχειρήσεων ENERGA από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2012 οπότε και παραιτήθηκα»

Όπως προκύπτει όμως από το ΓΕΜΗ, ο Γρ. Δημητριάδης είναι μέλος των ΔΣ και άλλων εταιρειών των Φλώρων ως το 2013 . Πρόκειται για τις εταιρείες LINK2U A.E και LINK2U Cretid. Σε μία από αυτές μάλιστα είναι και πρόεδρος. Αντικαθιστά κατά καιρούς στις διοικήσεις την αδελφή του Φλώρου, Καρολίνα Φλώρου.

Το κυριότερο όμως είναι άλλο. Ο Γρ. Δημητριάδης έχει από κοινού με τον Αριστείδη Φλώρο την εταιρεία «ΑΡ ΦΛΩΡΟΣ –ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε» η οποία σήμερα είναι ενεργή μετά από αλλαγή επωνυμίας ως PRIOR.

Σε αυτά όλα δεν έχει απαντήσει ούτε η ΝΔ ούτε ο Δημητριάδης. Έχουν επιλέξει το υβρεολόγιο . Το Documento επέλεξε την αποκάλυψη και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσα συκοφαντικά έχουν πει για την εφημερίδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter