Ο Μασκοφόρος των ρινγκ της δεκαετίας του ’70 στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Ο Μασκοφόρος των ρινγκ της δεκαετίας του ’70 στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Ο Γιώργος Γκουλιόβας, ο θρυλικός παλαιστής που έγινε γνωστός ως Μασκοφόρος – Κόκκινος Δαίμων αφηγείται στην Έμυ Ντούρου τη ζωή του και μιλάει για πρώτη φορά για τη νύχτα που σκοτώθηκε ο αδελφός του, ο περίφημος «Σαλονικιός».

Ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το «Project Atlas» (τρεις συναυλίες σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις ταυτόχρονα) και μιλάει για την εμπειρία αυτή στον Σπύρο Οικόπουλο.

Η Τζένη Λιαλιούτη, επίκουρη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για το βιβλίο της «Ο “άλλος” Ψυχρός Πόλεμος» που αποτελεί προϊόν μακρόχρονης έρευνας σε αμερικανικά αρχεία και φωτίζει ένα πεδίο, αυτό της αμερικανικής πολιτιστικής διπλωματίας τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου, το οποίο είναι terra incognita στην Ελλάδα.

Από τα πλέον δημοφιλή κινηματογραφικά υπο-είδη, το γνωστό whodunit, βάζει το θεατή να παίξει τον ρόλο του ντετέκτιβ . Με αφορμή την ταινία μυστηρίου «Στα Μαχαίρια» με τον Ντάνιελ Κρεγκ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης επιλέγει τα πιο δυνατά «whodunits» της μεγάλης οθόνης.

Στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα η Αννα Γουίντουρ, editor-in-chief της αμερικανικής «Vogue» προσκεκλημένη από την ελληνική έκδοση του γνωστού περιοδικού, μίλησε για θέματα όπως από την αειφορία στη μόδα έως τη γυναικεία ενδυνάμωση. Ο Fashion editor Δημήτρης Γραμματικογιάννης έχει μερικά χρήσιμα πράγματα να πει γύρω από την περίπτωση Γουίντουρ.

Ένας κοινωνιολογικός φωτογραφικός περίπατος στην Καζαμπλάνκα με τη ματιά της Μελίτας Βαγγελάτου. Η φωτογραφική έκθεση που πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης μας ξεναγεί σε περιοχές της κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης, αλλά και στις γειτονιές που οι μετανάστες κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις από τα χωριά τους. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Ένα εναλλακτικό ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα την Αριδαία Πέλλας διοργανώνει road trips στην Ευρώπη με ένα 9θέσιο βαν. Ο ιθύνων νους αυτού του εγχειρήματος Αναστάσης Σεράκης περιγράφει στην Μαρίνα Αγγελάκη τις εμπειρίες του από τα ταξίδια αυτά που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη και φτάνουν έως το Βόρειο Σέλας.

Στη στήλη New entries που επιμελείται η Αφροδίτη Ερμίδη παρουσιάζονται τα μέλη του συγκροτήματος Les Au Revoir.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter