Ο Μάξιμος κρέμασε την κάπα του

Ο Μάξιμος κρέμασε την κάπα του

Σε μίνι αντάρτικο βγαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μέσα σε δύο μέρες ο Λαρισαίος βουλευτής διαφοροποιήθηκε δύο φορές από την κεντρική γραμμή, αλλά με προσεκτικό τρόπο ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. 

Αρχικά τάχθηκε με εκείνους που πρότειναν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας και χρειάστηκε ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να δηλώσει ότι «θα προτιμούσα να καταστήσω ως προτεραιότητα την πρόσληψη επίλεκτων, διαλεγμένων, επαγγελματιών οπλιτών».

Στη συνέχεια απαίτησε από το Μαξίμου να δημιουργήσει συντονιστικό κυβερνητικό όργανο για την απεμπλοκή των έργων του Αχελώου και μάλιστα ζήτησε από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να ηγείται του συντονιστικού. Και αυτά στο όνομα, όπως λέει ο Μ. Χαρακόπουλος, των προεκλογικών δεσμεύσεων Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση των έργων της ήπιας μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία.

Κόντρα με ιστορία και παρόν

Οι κακές γλώσσες άρχισαν να μιλούν μετά την επιστολή του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή στην οποία τον χαρακτηρίζει άσχετο, ανίκανο και πολλά άλλα. Και άρχισαν να μιλούν για μια συνάντηση τον Νοέμβριο στο γραφείο του υπουργού που δεν πήγε καλά, για απαιτήσεις του επιχειρηματία για το έργο Πάτρα – Πύργος, για επιθέσεις σε συνεργάτες του και ισχυρισμούς περί χρηματοδότησης της ΝΔ.

Οι πιο παλαιοί θυμούνται ότι ο Πρ. Εμφιετζόγλου είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά όχι με τον άλλο «κλάδο» της οικογένειας Καραμανλή.

Ο μίτος χάνεται στα βάθη της ιστορίας των Καραμανλήδων. Κάποιοι λένε ακόμη και για την οικογένεια Διαμάντη (του πεθερού του Αχιλλέα Καραμανλή), κάποιοι για τις τεχνικές εταιρείες της οικογένειας Καραμανλή.

Δεν του φτάνουν τα τρία χιλιάρικα!

Την πάτησε ο Δημήτρης Σταμάτης με την προεδρία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων – ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει ο ίδιος. Δεν φτάνει που άκουσε τα εξ αμάξης από φίλους και εχθρούς για τον διορισμό του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μόλις πήγε στο ταμείο κάθισε και είδε τον μισθό του. Και διαπίστωσε ότι δεν βγαίνει. Ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων παίρνει γύρω στις 3.000 ευρώ τον μήνα, ενώ δεν προβλέπεται ούτε αποζημίωση ενοικίου ούτε αεροπορικά εισιτήρια, κάτι που τον δυσκολεύει γιατί το σπίτι του είναι στη Θεσσαλονίκη. Το χειρότερο είναι ότι ο Δ. Σταμάτης δεν έχει πού να παραπονεθεί. Διότι, όπως ανακάλυψε, οι μισθοί αυτοί στους οργανισμούς του δημοσίου θεσμοθετήθηκαν με το μνημόνιο Σαμαρά. «Εγώ τα έκανα αυτά!» μονολογεί.

Φοβήθηκε να πάει στη Μεσοχώρα

Αυτά βλέπει στη Θεσσαλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φοβάται και τη σκιά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανέβαλε την επίσκεψη στη Μεσοχώρα για να δει το φράγμα. Οι επιτελείς του είπαν ότι για να πάει ο πρωθυπουργός στην περιοχή θα έπρεπε να πάρει ελικόπτερο και δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα πως κυκλοφορεί με πανάκριβα μέσα μεταφοράς. Επίσης ο Κυρ. Μητσοτάκης προτίμησε αντί να πάει στη Μεσοχώρα και να δει το έργο του Αχελώου να μιλήσει και να πιει καφέ στη Λάρισα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι αν πήγαινε στη Μεσοχώρα, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις πολλών κοινωνικών ομάδων. Από οικολόγους έως και Αιτωλοακαρνάνες. Από επιστήμονες έως τους κατοίκους της περιοχής που ετοίμαζαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Και μέρες που είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν αντέχει το πολιτικό κόστος.

Το χτύπημα των «αποτυχημένων»

Είναι ταραχώδης η κατάσταση στον κάμπο για τη ΝΔ. Πήγε για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός στη Θεσσαλία και στη Λάρισα τον «υποδέχτηκε» η δήλωση του πολιτευτή Γιώργου Αδαμούλη. Ο υποψήφιος της ΝΔ κατηγόρησε προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη επειδή «αντί για ευχαριστώ σε όλους εμάς που δώσαμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή, μας στιγματίσατε σαν “αποτυχημένους”».

Ο Γ. Αδαμούλης είναι στη ΝΔ και την ΟΝΝΕΔ από τα φοιτητικά του χρόνια. Εργάζεται ως φροντιστής, δεν κρύβει τις συντηρητικές του απόψεις και δεν είναι μόνο πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά. Είναι και προσωπικός φίλος του. Ετσι δένει το γλυκό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter