Ο μεγάλος περίγελος και η πρόβα νυφικού

Ο μεγάλος περίγελος και η πρόβα νυφικού

Ας υποθέσουμε ότι έχετε έναν γιο και την οικονομική δυνατότητα να τον σπουδάσετε στα καλύτερα και πλέον φημισμένα πανεπιστήμια της Εσπερίας. Ας υποθέσουμε ακόμη ότι δεν έχετε υψηλές διασυνδέσεις με το πολιτικό κατεστημένο της χώρας και ο γιος σας δεν έχει κολλήσει ένσημα εργαζόμενος σκληρά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (όπως ο Κυρανάκης ας πούμε) για να φτιάξει το βιογραφικό του, γιατί –ως γνωστόν– δουλειές υπάρχουν, σωστά δομημένα βιογραφικά δεν υπάρχουν.

Σε ένα τέτοιο όχι και τόσο πιθανό σενάριο (αφού η οικονομική ελίτ και η συστημική πολιτική εξουσία είναι αδέρφια), τι θα θέλατε να σπουδάσει ο γιος σας; Γιατρός, δικηγόρος, οικονομολόγος, μηχανικός, φυσικός ή ιστορικός, διεθνολόγος, πολιτικός επιστήμονας και της δημόσιας διοίκησης (εξυπακούεται ότι δεν μένετε δυτικά του Πέκος, στο Περιστέρι φερειπείν, για να έχει διασφαλισμένη καριέρα ψυκτικού ή ασανσερά);

Θαρρώ ότι μάλλον θα προτιμούσατε το παιδί σας να σπουδάσει κάποια επιστήμη που θα του προσφέρει περισσότερες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά.

Εκτός αν έχει κολλήσει τα… ένσημα που λέγαμε ή εάν είναι προορισμένος και πεφωτισμένος (πρoτού ακόμη γεννηθεί) για πρώτος μεταξύ των αρίστων και –βάσει επετηρίδας– ο μελλοντικός κυβερνήτης, δηλαδή γόνος, οπότε θα προτιμούσατε τις επιστήμες της δεύτερης αναφοράς αφού μια ανώτερη θέση στον δημόσιο και κυβερνητικό μηχανισμό τον περιμένει δικαιωματικά.

Οι γόνοι αποτελούν ξεχωριστή φυλή, εξέχουσα κάστα, ανώτερη ράτσα, λέσχη πορφυρογέννητων που ζουν σε ένα παράλληλο, απόμακρο και απολύτως περιχαρακωμένο σύμπαν από αυτό που ζούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι του παρόντος, γνωστού σύμπαντος.

Το κακό με τους γόνους είναι ότι από το δικό τους συμπαντικό συννεφάκι καταφέρνουν να διαφεντεύουν ακόμη και το έδαφος που πατάμε και κινούμαστε στο δικό μας πλανητικό σύμπαν.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γόνος, ως κάτοχος χρυσόβουλων ενός από τα μεγαλύτερα πολιτικά τζάκια (που έκαψαν κατά επανάληψη τον τόπο), εγγονός πολιτικού πατριαρχέα, γιος της γόνου του πατριαρχέα και ανιψιός του άρρενος γόνου του πατριαρχέα.

Με σπουδές στα πανεπιστήμια Μπράουν και Χάρβαρντ ο γόνος ξεκίνησε με το αγροτικό του στο δημαρχείο του Καρπενησίου, μεταπήδησε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συνεχίζει στο δημαρχείο της Αθήνας, βάζοντας πλώρη για την κορυφή. Σαν να λέμε από κόμης μαρκήσιος, από μαρκήσιος δούκας, από δούκας πρίγκιπας και γιατί όχι βασιλιάς.

Ετσι γεννήθηκε ο «Μεγάλος περίπατος», που μετεξελίχθηκε σε μεγάλο περίγελο, για να καταλήξει σε μεγάλο τραγέλαφο, σε καραμπινάτη παρανομία (με τη βούλα του ΣτΕ) και σε σκάνδαλο ολκής για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της τουριστικής ελίτ και των μεγάλων πολυκαταστημάτων του κέντρου.

Αυτοί οι γόνοι αυτοπροβάλλονται ως Χουντίνι, παίζοντας όμως επικίνδυνα με τα νεύρα μας, με την καθημερινότητά μας, με τη ζωή μας. Οταν τους πιάνουμε με τη γίδα στον ώμο (αφού γράψουν ακόμη και το ανώτατο δικαστήριο στα μέζεά τους) σου λένε: «Μια πρόβα ήταν, πώς κάνετε έτσι;».

Αν η πρόβα νυφικού κοστίζει 2 εκατομμύρια, ο γάμος πόσο πάει;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter