Ο «Μεγάλος Περίπατος» πάει περίπατο και ο Μπακογιάννης παραδέχεται το φιάσκο!

Ο «Μεγάλος Περίπατος» πάει περίπατο και ο Μπακογιάννης παραδέχεται το φιάσκο!

Όταν ορισμένα και λίγα Μέσα Ενημέρωσης αντιδρούσαν στον «Μεγάλο Περίπατο» που ο Δήμαρχος Αθηναίων προσπαθούσε να προωθήσει ως ανάπλαση της πόλης των Αθηνών, άλλα έψαχναν να το διαφημίσουν αδιαφορώντας για την προχειρότητα των κατασκευών, χωρίς καμία ουσιαστική μελέτη και προετοιμασία.

Ωστόσο μάλλον αυτοί οι ελάχιστοι δικαιώνονται, όπως και δικαιώνεται η άποψη ότι με πρόσχημα τον… κορονοϊό, πέταξαν σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ σε ένα έργο του τίποτα!

«Ξεχάστε την Πανεπιστημίου όπως την ξέρατε. Πάμε για κάτι καινούριο», είπε σήμερα ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για ένα νέο ειδικό πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση και για επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει τα μόνιμα έργα (τα οποία θα αρχίσουν μέσα στο 2021).

Ο ίδιος ωστόσο παραδέχεται:

«Έχω φάει πάρα πολύ “ξύλο” για τον Μεγάλο Περίπατο», συμπλήρωσε υπό το βάρος των αντιδράσεων και της κακογουστιάς, πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας των Αθηναίων και των οδηγών, ενώ σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί μίλησε για έργο πιλοτικό και προσωρινό, «ώστε να δούμε», όπως είπε, «πώς θα λειτουργήσει».

Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάπλαση το βάψιμο του οδοστρώματος ή να βάλεις μία ζαρντινιέρα, παραδέχθηκε, ομολογώντας ότι όλο αυτό επρόκειτο για ένα πείραμα. «Έπρεπε όμως να βρούμε έναν πρόχειρο τρόπο και κυρίως προσωρινό για να τραβήξουμε τις γραμμές του έργου, να ζωγραφίζεις δηλαδή πριν αρχίζεις να σκάβεις», εξήγησε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη σημερινή εικόνα με τις ζαρντινιέρες με τους φοίνικες και τα ξερά, πλέον, χόρτα στην Πανεπιστημίου και τα πεζοδρόμια-παγίδα μεταξύ των παλιών ορίων και του βαμμένου οδοστρώματος που δόθηκε στους πεζούς.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το έργο –έστω και με την προσωρινή μορφή του– λειτουργεί, ο κ. Μπακογιάννης παραδέχθηκε ότι, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, η Πανεπιστημίου πάει λιγότερο καλά, αν και όπως υποστήριξε, «κυκλοφοριακά λειτουργεί». Στην Πανεπιστημίου ο Μεγάλος Περίπατος «βγήκε και δεν βγήκε», «αυτή είναι η ειλικρινής απάντηση που μπορώ δώσω», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, ομολογώντας ουσιαστικά ότι το πείραμα δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο όσο περίμενε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter