Ο μέγας τυμβωρύχος ξαναχτύπησε!

Ο μέγας τυμβωρύχος ξαναχτύπησε!

Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Α-δια-νό-η-το. Και τώρα δηλαδή που γράφω αυτές τις λέξεις, δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Διότι άλλα τα πολιτικά και άλλα τα ανθρώπινα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά «μίλησε» σε όλους μας. Φίλους και μη, ψηφοφόρους και μη. Γιατί αυτή η γυναίκα έδωσε μία μάχη με γενναιότητα. Και, παρότι για τους πολιτικούς τα φώτα είναι συνεχώς αναμμένα, κατάφερε να κρατήσει τον αγώνα της στο παρασκήνιο. Να μην τη λυπηθεί ποτέ κανείς γι’ αυτό που περνούσε. Τόση δύναμη. Τόση αξιοπρέπεια. Τα εν οίκω να μένουν εν οίκω – πόσο πολύ το ξεχάσαμε αυτό…

Ένας ολόκληρος λαός, λοιπόν, ήρθε και της αναγνώρισε το ύψος της. Και συγκινήθηκε, και έκλαψε, και της είπε το τελευταίο αντίο με αισθήματα βαθιά και ειλικρινή. Κι εκείνη την ώρα, τη μέρα της κηδείας της, έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και βγάζει ανακοίνωση, και βάζει να ποστάρουν στα social media του τον τρόπο με τον οποίο θα τιμήσει τη Φώφη Γεννηματά. Πώς; Κάνοντας δωρεάν τις ψηφιακές μαστογραφίες για την πρόληψη του καρκίνου που είναι δωρεάν από το 2018!

Είχε δοκιμάσει και πέρυσι, τέτοιο καιρό -ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας για τον καρκίνο του μαστού- την ίδια λαθροχειρία, εξαγγέλλοντας δωρεάν μαστογραφίες. Και η ίδια η Φώφη Γεννηματά του είχε πει στη βουλή ότι 45 γυναίκες βουλευτές είχαν υποβάλει αυτό το αίτημα το 2016, και ότι αυτό έγινε δεκτό από τον υπουργό κ. Ξανθό το 2017, και ότι το μέτρο ισχύει από το 2018, και ότι «υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία».

Έρχεται τώρα λοιπόν και κάνει την ίδια απατεωνιά! Και διαφημίζει το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών, που ήδη ισχύει, ως δικό του μελλοντικό έργο την ημέρα της κηδείας της! Και του δίνει το όνομά της!

Ο μέγας πολιτικός τυμβωρύχος. Ο άνθρωπος που δε δίστασε να πατήσει επί πτωμάτων στο Μάτι για να εκλεγεί πρωθυπουργός, έρχεται να τιμήσει τη νεκρή Φώφη Γεννηματά εξαγγέλλοντας πρόγραμμα το οποίο ήδη ισχύει και για την καπηλεία του οποίου η ίδια τον είχε εγκαλέσει στη βουλή!

Φυσικά τα ΜΜΕ αναμεταδίδουν την εξαγγελία του πρωθυπουργού γιατί γι’ αυτό πετσώνονται. Για να χτίζουν τείχος ασφαλείας γύρω από τον ανίκανο διεφθαρμένο γόνο. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιδρά νομίζοντας ότι στο τέλος επί γης θα επικρατήσει ως δια μαγείας η δικαιοσύνη. Αφήστε τα όμως όλα αυτά και μείνετε στην ουσία: Ο Μητσοτάκης εξαγγέλει στη μνήμη της Γεννηματά πρόγραμμα που υπάρχει και για το οποίο η ίδια τού είχε επισημάνει πριν από ένα χρόνο στη βουλή ότι υπάρχει και ότι δεν του ανήκει!

Δεν ξέρω τι να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Ψάχνουμε συχνά να βρούμε τι είναι αυτό που τον κάνει να γελάει όταν μιλάει για νεκρούς, τι είναι αυτό που τον κάνει να λέει καγχάζοντας «εσείς πτώματα, εμείς στρέμματα», ποιο παιδικό απωθημένο, ποιο ψυχικό τραύμα. Φοβάμαι ότι είναι απλώς θέμα χαρακτήρα. Ενός πολύ κακού χαρακτήρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter