Ο μεσαίωνας ξαναζεί στην Ελλάδα της ΝΔ

Ο μεσαίωνας ξαναζεί στην Ελλάδα της ΝΔ

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει, δέκα μήνες μετά την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, σοβαρότατο πρόβλημα δημοκρατικής άσκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Νάουσα την περασμένη εβδομάδα γυρίζουν τη χώρα στις πιο σκληρές μετεμφυλιακές περιόδους όταν η πιο συντηρητική πλευρά της Δεξιάς καταπίεζε την ελληνική επαρχία.

Στην πόλη αυτή της Μακεδονίας η αστυνομική διεύθυνση, μετά από καταγγελία μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που υιοθετεί βέβαια και ο ίδιος ο Σύλλογος ότι οι διευθυντές των Γυμνασίων διαπράττουν αξιόποινη πράξη αφήνοντας να διδάσκονται στα σχολεία τους τα βιβλία των θρησκευτικών που είχαν εγκριθεί επί υπουργίας Γαβρόγλου και κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το ΣτΕ, τους κάλεσε σε απολογία.

Επί Νέας Δημοκρατίας και υπουργίας Κεραμέως, για τα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία αποφασίζει όχι μόνο η Εκκλησία αλλά αισίως και η αστυνομία.

Κατευθείαν διακτίνιση, εν έτει 2020, στις μαύρες μετεμφυλιακές εποχές που τα παιδιά κυρίως της ελληνικής επαρχίας ανεξαρτήτως ηλικίας καταπιεζόντουσαν από τον παπά και τον χωροφύλακα. Εποχές οι οποίες πολύ λίγο απέχουν από τη φασιστική και ναζιστική περίοδο όπου ρίχνονταν τα μη αρεστά βιβλία στη πυρά για να μην σκανδαλίσουν τη νεολαία.

Αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι η Κοινωνιολογία αλλά και τα μαθήματα καλλιτεχνικών δεν είναι πρέποντα για τα ελληνόπουλα. Αυτοί οι εθνικιστές, αρχαιολάγνοι τύπου Αδωνη, που τόσο υμνούν την αρχαία Πολιτεία, καταργούν τη Μουσική και το Σχέδιο από το Λύκειο.

Αυτή η είδηση της κλήσης σε απολογία διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την αστυνομία δεν ακούστηκε σε κανένα από τα καλοταϊσμένα, από τους διάφορους Πέτσες, Μέσα Ενημέρωσης. Γιατί αυτά ενδιαφέρονται μόνο να υμνούν μια τόσο συντηρητική κυβέρνηση, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτές της Δεξιάς του ’50 και αυτές της χούντας των συνταγματαρχών.

Με τις καμπάνες των ναών να κτυπούν ακατάπαυστα, τους παπάδες να βγάζουν πύρινους αντιαριστερούς λόγους με τα μεγάφωνα στη διαπασών σε τέτοιο βαθμό που να ξεπερνούν κατά πολύ τον Μουεζίνη στις μουσουλμανικές χώρες, οι ταλιμπάν του ακραίου ορθόδοξου νεοσυντηρητισμού κυβερνητικοί παράγοντες να έχουν επιβάλει στη χώρα μια ακραία θρησκευτική δικτατορία.

Την Παιδεία την ελέγχει η εκκλησία και η αστυνομία, την καθημερινή ζωή το ίδιο, το Κοινοβούλιο έρμαιο των σκοταδιστικών κύκλων. 

Η ελληνική πραγματικότητα κάνει πλέον άλματα προς τα πίσω, καθιστώντας τον διαφωτισμό «έγκλημα καθοσιώσεως» σε τέτοιο βαθμό που ο Κοραής και ο Ρήγας δεν θα ήθελαν να ασχοληθούν με την Ελλάδα. 

Και όλα αυτά το 2020. 

Βοήθειά μας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter