Ο Μέσι είναι ο βασιλιάς! Κατέκτησε για 6η φορά την Χρυσή Μπάλα (Video)

Ο Μέσι είναι ο βασιλιάς! Κατέκτησε για 6η φορά την Χρυσή Μπάλα (Video)

Ο Αργεντινός σoύπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 6η φορά στην καριέρα του την Χρυσή Μπάλα και έγραψε ιστορία. Εγινε ο πρώτος παίκτης στη διάρκεια του θεσμού που παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο 6 φορές. 

Στην σχετική λίστα δεύτερος είναι οΚριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει 5 τρόπαια στην συλλογή του.

Κορυφαίος ο Μέσι

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι και ο Μέσι παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή για το 2019 από το «France Football». Ο 32χρονος άσος την περσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα, ενώ αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Ισπανία. Ηταν επίσης πρώτος σκόρερ τόσο στη La Liga όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «μάγος» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κατέκτησε για πρώτη φορά τη Χρυσή Μπάλα το 2009 και ακολούθησαν βραβεύσεις το 2010, το 2011, το 2012 και το 2015, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε πάρει το βραβείο το 2008, το 2013, το 2014, το 2016 και το 2017.

Ο Μέσι αποθεώθηκε από τον φίλαθλο κόσμο, με τις ισπανικές εφημερίδες να γράφουν ύμνους για το επίτευγμα του 32χρονου σούπερ σταρ:

Mundo Deportivo: «Ιστορικό. Ο τεράστιος Μέσι κατέκτησε την έκτη χρυσή μπάλα της καριέρας του».

Sport: «O Mέσι έγραψε ιστορία μετά την κατάκτηση της έκτης χρυσής μπάλας».

Μarca: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος».

AS: «Ο Μέσι είναι ο βασιλιάς».

Όταν παρέλαβε το βραβείο ο Λιονέλ Μέσι ήταν φανερά συγκινημένος και δήλωσε: «Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν και τους συμπαίκτες μου, της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Αργεντινής. Είστε μέρος αυτού του βραβείου. Χθες σκεφτόμουν την πρώτη Χρυσή Μπάλα πριν από 10 χρόνια, ήμουν 22 ετών και ήταν κάτι το αδιανόητο για μένα να έρθω εδώ και να κερδίσω το έκτο τρόπαιο σε μία στιγμή εντελώς διαφορετική για μένα και την προσωπική ζωή μου. Όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψα ποτέ να ονειρεύομαι, να προσπαθώ να βελτιώνομαι και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, κάνοντας αυτό που αγαπώ». Και ο σούπερ σταρ κατέληξε λέγοντας ότι «έχω επίγνωση της ηλικίας στην οποία βρίσκομαι και αυτές οι στιγμές τώρα μου αρέσουν ακόμα περισσότερο».

https://www.youtube.com/watch?v=mO8gRhhPFxQ

Δείτε ένα βίντεο με τα καλύτερα γκολ του σπουδαίου αυτού παίχτη:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter