«Ο Μέσι θέλει να παίξει στη Σίτι» – Εντονες αντιδράσεις στη Βαρκελώνη

«Ο Μέσι θέλει να παίξει στη Σίτι» – Εντονες αντιδράσεις στη Βαρκελώνη

Η μεταγραφή «βόμβα», η κορυφαία των τελευταίων χρόνων, με την πιθανή αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα έχουν σημάνει συναγερμό σε αρκετές ομάδες στον πλανήτη που θέλουν να τον αποκτήσουν. Ευρωπαίοι, Κινέζοι και Αραβες ονειρεύονται ήδη τον 33χρονο Αργεντινό σούπερ σταρ στο ρόστερ των ομάδων τους…

«Ο Λιονέλ Μέσι θέλει να παίξει στη Μάντσεστερ Σίτι» έγραψε ο δημοσιογράφος Μαρσέλο Μπέχλερ και άναψε φωτιές σε όλους! Ο Μπέχλερ ανέφερε μάλιστα ότι ο 33χρονος Μέσι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πεπ Γκουαρδιόλα πριν από μερικές ημέρες και πλέον τίποτα δεν αποκλείεται τις προσεχείς ημέρες.

Η επίσημη ενημέρωση του Μέσι στην Μπαρτσελόνα ότι θέλει να φύγει από τον σύλλογο που μεγαλούργησε πολλά χρόνια, μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο προπονητή των Καταλανών και παλαίμαχο άσο του συλλόγου, Ρόναλντ Κούμαν, έχει στρέψει στη Βαρκελώνη το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Παράλληλα προκάλεσε έκρηξη αντιδράσεων στην πόλη με εκατοντάδες οπαδούς της Μπάρτσα να συγκεντρώνονται χθες έξω από το Κάμπ Νου με κύριο αίτημα να φύγει από τον σύλλογο ο πρόεδρος Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου. «Μπαρτομέου, παραιτήσου και φύγε» ήταν το κεντρικό σύνθημα και ο Καταλανός παράγοντας χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να μπορέσει να αποχωρήσει από τα γραφεία του συλλόγου.

Ο Μέσι από την πλευρά του, πιστεύει ότι το γυαλί δεν ράγισε απλά, αλλά έσπασε. Ο Αργεντινός άσος θεωρεί τη διοίκηση υπεύθυνη για την κακή πορεία των τελευταίων ετών, καθώς και για το γεγονός ότι επέμενε να αφήνει εκτεθειμένους τους παίκτες για τις αποτυχίες προσπαθώντας η ίδια να κρυφτεί, με πρώτο και καλύτερο τον Μπαρτομέου.

Μόλις πριν τρεις μέρες ο Μέσι είχε τετ α τετ με τον Ρόναλντ Κούμαν, όπου του εξήγησε ότι αισθάνεται πως βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός κλαμπ. Όμως όπως υποστηρίζουν Καταλανοί δημοσιογράφοι, αυτό που τον έσπρωξε ακόμη περισσότερο στην έξοδο ήταν μια ατάκα που φέρεται να είπε ο Κούμαν: «Τελείωσαν τα προνόμια, πρέπει να δουλέψουμε όλοι για την ομάδα. Θα είμαι αμείλικτος με όλους σας, γιατί πρέπει να σκεφτώ την ομάδα».

Όπως και να έχει, η διοίκηση ενημέρωσε τον Μέσι ότι δεν πρόκειται να τον αφήσει ελεύθερο ειδικά από τη στιγμή που έχει βάλει ρήτρα στο συμβόλαιο του, ύψους 700 εκατ ευρώ! Φυσικά η Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να ζητήσει την πληρωμή της ρήτρας αλλά λέγεται ότι θα βάλει τιμή πώλησης τα 222 εκατ ευρώ, που θα καταστήσουν την μετακίνηση του, ως την ακριβότερη μεταγραφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (220 εκατ. ευρώ κόστισε στην Παρί Σεν Ζερμέν πριν δύο χρόνια ο Νεϊμάρ). Χρήματα που όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, μπορούν να δώσουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη μόνο τρεις ομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι, η Ιντερ και φυσικά η Παρί, η οποία όμως είναι εγκλωβισμένη στο Financial Fair Play της UEFA και θα πρέπει να πουλήσει παίκτες με ποσά που θα φτάσουν συνολικά τα 222 για τον Αργεντινό άσο ή τον Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα με το ίδιο ποσό (από πέρσι ο παίκτης θέλει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη, ενώ και οι Καταλανοί τον θέλουν πίσω…).

Να σημειωθεί ότι ο Κούμαν, συγκεντρώνει ήδη πολλά πυρά οπαδών των «μπλαουγκράνα», αφού πριν λίγες μέρες έδιωξε από την ομάδα με πολύ άκομψο τρόπο (τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να βρει ομάδα γιατί δεν είναι στα πλάνα του) τον Ουρουγουανό φορ Λουίς Σουάρες, μετά παό πολλά χρόνια προσφοράς του στον σύλλογο. Αν εξαιτίας του φύγει τελικά και ο Μέσι, ο Ολλανδός θα έχει πολύ δύσκολο έργο στην Βαρκελώνη…  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter