Ο μεταλλειολόγος Άδωνης, η Eldorado Gold και η σπάλα του αρνιού

Ο μεταλλειολόγος Άδωνης, η Eldorado Gold και η σπάλα του αρνιού

Ο γνωστός «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω» αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εμφανίστηκε με συνέντευξή του στο στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σε ρόλο νομικού, περιβαλλοντολόγου και μεταλλειολόγου και με διάφορους ακατάληπτους ισχυρισμούς προσπάθησε για άλλη μια φορά να υπερασπιστεί την Eldorado Gold και να ρίξει το ανάθεμα στην κυβέρνηση.

Το καταπληκτικό είναι ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης έδινε «απαντήσεις» σε ανύπαρκτα θέματα, όπως το κυάνιο. Είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ: «Όλο αυτό που ακούμε για το κυάνιο, δεν υπάρχει θέμα κυανίου στις Σκουριές. Στην πραγματικότητα εκεί παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι, τίποτε περισσότερο».

Μάλλον φαίνεται ότι ακούει φωνές ο κ. Γεωργιάδης, αφού κανείς από όσους έχουν ασχοληθεί έστω και επιδερμικά με το θέμα των μεταλλείων Χαλκιδικής, δεν έχει θέσει και δεν θέτει θέμα κυανίου αφού η διαδικασία εξόρυξης του χρυσού με τη χρήση κυανίου απαγορεύεται ρητώς και κατηγορηματικώς στην Ελλάδα. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή οι της Eldorado Gold, γνώριζαν ότι δεν επιτρέπεται η χρήση κυανίου, υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν παραγωγή χρυσού με τη μέθοδο flash smelting που όπως όλα δείχνουν είναι ανεφάρμοστη και γι αυτό καλούνται να δώσουν απαντήσεις στη διαιτησία.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παίζοντας το ρόλο νομικού εξέφρασε απορία κατά πόσο είναι αναγκαία η διαιτησία, εν ολίγοις κατά πόσο είναι αναγκαίο το δημόσιο να διασφαλίσει την τήρηση της σύμβασης μέσα από την πρέπουσα διαδικασία. Όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν πρόκειται περί διαθέσεως διαιτησίας, αλλά διαθέσεως κωλυσιεργίας»… Και το είπε αυτό όχι μόνο γιατί είναι εξπέρ και στα νομικά αλλά γιατί έχει το χάρισμα, διαβάζει τη σπάλα του αρνιού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter