Ο Μηταράκης πληρώνει για να μάθει… γιατί καθυστερεί η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου

Ο Μηταράκης πληρώνει για να μάθει… γιατί καθυστερεί η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θεωρεί πως η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου καθυστερεί, βάσει των προσδοκιών του για το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους, παίρνοντας έτσι την απόφαση να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση για την εκπόνηση ανάλυσης των αιτιών που συμβαίνει αυτό.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε την Τρίτη από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα και ακολούθως δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η απευθείας ανάθεση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προς την ΕΤΑΜ ΑΕ Συμβουλευτικών και Μελετητικών Υπηρεσιών, ύψους 69.440 ευρώ (με ΦΠΑ) με τις εξής προδιαγραφές: Εκπόνηση ανάλυσης σχετικά με την ροή των διαδικασιών της Υπηρεσίας Ασύλου και τον εντοπισμό των λόγων που δημιουργούνται bottlenecks και καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Το κείμενο που θα παραδοθεί θα περιλαμβάνει απόψεις για το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν στις αιτήσεις ασύλου, καθώς και τις σχετικές προτάσεις, που θεωρούνται απαραίτητες για τη βελτίωση της. Συνολικά, κατατέθηκαν τρεις διαφοφετικές προσφορές και η ΕΤΑΜ ΑΕ, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, είχε τη χαμηλότερη με μικρή διαφορά από τις υπόλοιπες. Σημειώνεται ότι η δαπάνη χρηματοδοτείται από τη Δράση «Τεχνική Βοήθεια του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020», με 75% χρηματοδότηση από την ΕΕ και 25% από την Ελλάδα.

Πηγή: stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter