Ο Μητροπολίτης Μόρφου αρνείται να συμμορφωθεί με τα μέτρα: Oι ναοί δεν θα κλείσουν, αναλαμβάνω την ευθύνη

Ο Μητροπολίτης Μόρφου αρνείται να συμμορφωθεί με τα μέτρα: Oι ναοί δεν θα κλείσουν, αναλαμβάνω την ευθύνη

Το χαβά του συνεχίζει ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος ο οποίος έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές με τις δηλώσεις του που παραπέμπουν σε σκοταδιστικές εποχές.

Αυτή τη φορά δηλώνει έτοιμος να συρθεί ακόμα και στα δικαστήρια με την Πολιτεία προκειμένου οι εκκλησίες να λειτουργήσουν κανονικά στην Κύπρο αναλαμβάνοντας όπως λέει ο ίδιος την ευθύνη.

Αψηφώντας και πάλι τους ειδικούς και τους υγειονομικούς κανόνες, ο Μητροπολίτης αναφέρει συγκεκριμένα σε εγκύκλιο που εξέδωσε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη ενώπιoν Θεού και Νόμου», καθώς οι ναοί θα λειτουργούν απρόσκοπτα παρά τα περιοριστικά διατάγματα, που ισχύουν από αύριο Παρασκευή». 

Στην εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Νεόφυτος παραθέτει απόψεις του αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο και διεθνώς, επικαλείται τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Stanford, Ιωάννη Ιωαννίδη και παραπέμπει σε δικές του ομιλίες και κηρύγματα.

Θεωρεί ότι «τα περιοριστικά μέτρα είναι προορισμένα να αποτύχουν ώστε ο λαός να φτάσει σταδιακά σε απόγνωση, η κοινωνία σε χάος και ο συστηματικά καλλιεργούμενος εκφοβισμός να φυγαδεύσει την πίστη. Κι όλα αυτά, για να οδηγήσουν τον κόσμο οι άνθρωποι της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» στην κατάσταση να εκλιπαρεί για το «θαυματουργικὸ εμβόλιο», ποὺ ετοίμασαν οι ίδιοι που δημιούργησαν την όλη αυτὴ κατάσταση».

Αναφέρεται μάλιστα και στα εμβόλια «ως μια «ψηφιοποιημένη ταυτότητα» -κατὰ τὴν έκφραση των ιδίων των νεοεποχιτών εφευρετών τους—, που θα λειτουργούν ως μέσα πλήρους ελέγχου της όλης ζωής των εμβολιασθέντων». Υποστηρίζει ότι «έτσι, ο σύγχρονος άνθρωπος καθίσταται πειραματόζωο της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», που μεταξὺ άλλων στοχεύει στὴν κατακόρυφη μείωση του πληθυσμού της γης… Και, για να τό αντιληφθούμε αυτὸ αμεσότερα, οι πολυμήχανοι Άγγλοι αποτρέπουν τις έγκυες γυναίκες, καθὼς και όσους επιθυμούν νὰ τεκνοποιήσουν στὸ μέλλον να εμβολιασθούν με αυτά. Ο δε Πρόεδρος της Κίνας, προχωρημένος Νεοταξίτης, εἰσηγήθηκε πρόσφατα στη Σύνοδο των G20 το χάραγμα των πολυπληθών πολιτών του με τὸ κώδικα QR για διευκόλυνση στον άμεσο γενικὸ έλεγχό τους».

Αναφέρεται επίσης σε «αρχαίο νομικό έθος της ασυλίας των ιερών ναών, των χώρων της λατρείας του Θεού, που δεν μπορούν να καταστούν χώροι αστυνόμευσης των πιστών, την στιγμή μάλιστα που αυτή την ιερότητα και ασυλία σεβάστηκαν ανά τους αιώνες και ετερόδοξοι, και αλλόθρησκοι και κατακτητές». Του προκαλεί δε εντύπωση, γράφει, που η κυβέρνηση εξισώνει τους χώρους της ορθόδοξης εκκλησίας με τα τεμένη, τα μπαρ, τις ταβέρνες, τα εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter