Ο Μητσοτάκης ανέβαλε την αύξηση του προστίμου μετά την λαϊκή κατακραυγή

Ο Μητσοτάκης ανέβαλε την αύξηση του προστίμου μετά την λαϊκή κατακραυγή

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε ο πρωθυπουργός μετά την μαζική αντίδραση που προκάλεσε στα social media η ανακοίνωση αύξησης του προστίμου για την παραβίαση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας στα 500 ευρώ. Έτσι, το όνομά του θα γραφτεί στην ιστορία ως ο εμπνευστής για «το πρόστιμο των έξι ωρών».

Μέσα σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός κατόρθωσε να αναιρέσει όσα ο ίδιος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής σχετικά με την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ. Μάλιστα, η παράλογη αύξηση, που θα οδηγούσε στην απόλυτη ένδεια όσους λαμβάνουν επίδομα 534 ευρώ λόγω αναστολής εργασίας, είχε συνοδευτεί από επαίνους για τη συμμόρφωσή και την πειθάρχηση των πολιτών κατά την περίοδο των εορτών. Όταν δε γνωστοποίησε την αναβολή του μέτρου, αρχικά μίλησε για παράταση μίας εβδομάδας και στη συνέχεια για αναβολή δέκα ημερών.

«Αναφερθήκατε κ. Τσίπρα στα πρόστιμα. Είπατε ότι δεν θέλετε το πρόστιμο να είναι τιμωρητικό» είπε εισαγωγικά και παραδέχτηκε ότι ενδεχομένως να έχουν επιβληθεί αυστηρά πρόστιμα. «Όμως, ως ένδειξη καλής θέλησης και εμπιστοσύνης, είμαι διατεθειμένος να διατηρήσω το πρόστιμο στα 300 ευρώ για μια εβδομάδα και να δούμε πώς θα ανταποκριθούν οι πολίτες», ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη που δίνουν την εντύπωση πως έκανε χάρη στους πολίτες.

Τουλάχιστον, παραδέχτηκε με εμφανή αμηχανία ότι η βούλησή του για αύξηση του προστίμου ήταν παράλογη. Συγκεκριμένα, τα ασυνάρτητα λόγια του πρωθυπουργού ήταν τα εξής: «Σε μία κίνηση, να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε από τους πολίτες τη συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική, τη συλλογική ευθύνη και όχι το φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε το πρόστιμο για τις επόμενες δέκα μέρες εκεί που είναι σήμερα και θα αξιολογήσουμε μετά τι πρέπει να γίνει».

«Έχει χάσει τον έλεγχο»

Σχολιάζοντας την κωμικοτραγική παλινωδία του πρωθυπουργού, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για πλήρη απώλεια ελέγχου από τον Κυρ. Μητσοτάκη και υπενθυμίζουν δηκτικά το γεγονός ότι η Κ.Ο. της ΝΔ χειροκρότησε και την αύξηση του προστίμου αλλά και την απόσυρσή της.

Αναλυτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν:

«Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του επιβεβαίωσε αυτό που όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία: Έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο και δεν ξέρει τι του γίνεται. Ανακοίνωσε αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ για δύο ώρες, για να το μαζέψει άρον άρον μετά τη σφοδρή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα. Και για να δικαιολογήσει την επικών διαστάσεων αναδίπλωση, απευθύνθηκε στους πολίτες λες και απευθύνεται σε παιδάκια νηπιαγωγείου. Το πιο ωραίο ενσταντανέ βέβαια, ήταν το γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν και την ανακοίνωση της αύξησης του προστίμου και την απόσυρση της!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter