Ο Μητσοτάκης αδειάζει Καραμανλή – Αναφορά στα δεινά του 2009 και του 2010 που χρεοκόπησαν τη χώρα

Ο Μητσοτάκης αδειάζει Καραμανλή – Αναφορά στα δεινά του 2009 και του 2010 που χρεοκόπησαν τη χώρα

Άθελά του ή και ηθελημένα (μόνο ο ίδιος και οι συμβουλάτορές του το γνωρίζουν) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή δευτερολογία του στη Βουλή «άδειασε» στην κυριολεξία τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του.

Ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, είπε στον πρωθυπουργό επί λέξει: « Αυτοί είστε. Είστε δηλαδή η μετενσάρκωση όλων των δεινών που στην ουσία έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και το 2010»!

Τι τον οδήγησε στην απίστευτη για το κόμμα του τη ΝΔ και για τον πρώην πρωθυπουργό, παραδοχή; Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη γνωστή δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την αναλογία προσλήψεων, αποχωρήσεων στον Δημόσιο (μίλησε για 1 προς 5 ενώ στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις Ελλάδος – Θεσμών αποφασίστηκε το 2019 να είναι 1 προς 1).

«Μας εγκαλέσατε γιατί θέλουμε να συγκρατήσουμε τους αριθμούς των προσλήψεων. Μα εγώ δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να συνεχίσει: «Εγώ ξέρω ότι, εάν δεν κάνουμε ένα πρόσθετο συμμάζεμα στο Κράτος δεν μπορούμε τόσο εύκολα να μειώσουμε τους φόρους. Αλλά τι προέχει για εμάς; Για εμάς προέχει η ανάπτυξη και η δημιουργία πλούτου. Άρα ναι είμαστε από δυο διαφορετικούς κόσμους σε αυτό. Μείνετε εσείς, λοιπόν, με αυτή τη φορολογία, μείνετε με το μεγάλο Κράτος, μείνετε με τα πελατειακά σας ρουσφέτια, μείνετε με τους ειδικούς γραμματείς που διορίζετε δήθεν αξιοκρατικά, αλλά στην πραγματικότητα τους υποδεικνύετε με φωτογραφικές προκηρύξεις».

Για την ουσία πάντως ο κ. Μητσοτάκης έδειξε και από πού σκέφτεται να βρει τα ισοδύναμα για τη μείωση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχει υποσχεθεί. Όσο για τους ειδικούς γραμματείς των υπουργείων φέτος για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η πρόσληψή τους γίνεται από ειδική επιτροπή η οποία εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ και δεν διορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter