Ο Μητσοτάκης αγκαλιάζει την ευρωπαϊκή ακροδεξιά

Ο Μητσοτάκης αγκαλιάζει την ευρωπαϊκή ακροδεξιά

Καθημερινά αποκαλύπτεται όχι μόνο ποιους έχει φίλους στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και από ποια πολιτική εμφορείται.

Χθες Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ο έλληνας πρωθυπουργός εν μέσω της προσφυγικής κρίσης με τα επεισόδια στον Έβρο και την αναταραχή σε Λέσβο και Χίο, θα επισκεφτεί τη Βιέννη για να έχει συνάντηση με τον ακροδεξιό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κούρτς.

Τον Κουρτς, που ακολουθεί κατά πόδας τον συνάδελφό του στην Ουγγαρία Βίκτορ Ορμπάν στις ακροδεξιές απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση των προσφύγων. Είναι τα δύο βασικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται συστηματικά να πάρουν τους πρόσφυγες που αναλογούν στις χώρες τους και μπλοκάρουν όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Θα συναντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναν ακροδεξιό ηγέτη που ενώ ανεβάζει τους τόνους του κατά της Τουρκίας δηλώνει πως θέλει να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, ωστόσο αρνείται να δεχθεί πρόσφυγες στο έδαφος της χώρας του, αν και οι σχετικές δομές που υπάρχουν παραμένουν άδειες.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά αναφέρει με έμφαση ότι ενισχύει τα σύνορα της Αυστρίας στο μέγιστο βαθμό, στην περίπτωση που σπάσει το μέτωπο της Ελλάδας.

Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται έναν καγκελάριο που είναι εμφανώς εναντίων των συμφερόντων της χώρας μας. Έχει μάλιστα δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι «σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί μία κατάσταση όπως το 2015. Στόχος μας πρέπει να είναι να προστατεύσουμε συντεταγμένα τα εξωτερικά σύνορα, να σταματήσουμε εκεί την παράνομη μετανάστευση και την περαιτέρω προώθηση παράνομων μεταναστών».

Μόνη εξήγηση είναι ότι ο Μητσοτάκης ζητάει τη βοήθεια στην ακροδεξιά πολιτική που εφαρμόζει στην Ελλάδα από ηγέτες που θα τον καταλάβουν. Και φαίνεται ότι δεν τον καταλαβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ηγέτες όπως η Μέρκελ και απευθύνεται στα ακροδεξιά μέλη της ευρωπαϊκής Δεξιάς.

Έτσι δικαιολογούνται οι πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνησή του σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει πιστεύοντας ότι θα εδραιωθεί για πολλά χρόνια στην εξουσία. Αλλά αυτό που δεν υπολογίζει είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να τον αφήσει να εκφασίσει το κράτος. Ήδη έχει αρχίσει να αντιδρά και αντιστέκεται όση βοήθεια και αν πάρει από τους ακροδεξιούς ευρωπαίους συναδέλφους του.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter