Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πλήρη άρση των capital controls – Προδιαγεγραμμένη απόφαση, λέει ο Τζανακόπουλος

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πλήρη άρση των capital controls – Προδιαγεγραμμένη απόφαση, λέει ο Τζανακόπουλος

Άρση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από σήμερα αποτελούν παρελθόν τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει τη γνωστή πρακτική της «καμένης γης» προκειμένου να μπαλώσει την ολιγωρία και την ανικανότητα του επιτελικού κράτους που «βούλιαξε στην Σαμοθράκη».

Στο πλαίσιο της «καμένης γης» που προτάσσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. προτάσσει ότι «για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση ευθύνεται η προηγούμενη, του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε προδιαγεγραμμένη την άρση των capital controls, τονίζοντας πως η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, η πορεία οικονομικής ανάπτυξης, η ρύθμιση του χρέους και οι επιτυχείς έξοδοι της Ελλάδας στις αγορές χρήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν θέσει τις βάσεις για την οριστική άρση των capital controls, την οποία σήμερα έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «με όρους επικοινωνιακού τεχνάσματος».

«Το επιτελικό κράτος κατά την διάρκεια των διακοπών του «επιτελάρχη» δεν τα πήγε και τόσο καλά και ήρθε σήμερα να ανακοινώσει μια προδιαγεγραμμένη οικονομική και πολιτική εξέλιξη που ήταν η άρση των capital controls επαναλαμβάνοντας το αντιπολιτευτικό αφήγημα περί καταστροφικής διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε οδηγήσει στην μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 4.5% που είχατε υπογράψει ως το 2031 στο 3.5% ως το 2022 και ήταν αυτή η αλλαγή που επέτρεψε την ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης και να εξέλθουμε από την μνημονιακή διαδικασία και σήμερα επιχαίρεται ότι καταφέρατε σε ένα μήνα όσα δεν μπορούσαν να γίνουν στα 4.5 χρόνια» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Που πήγαν οι υποσχέσεις σας για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι, σημείωσε πως δεν έγινε η παραμικρή κουβέντα για την μείωση των πλεονασμάτων: «Στο Παρίσι δεν έγινε καμία κουβέντα. Θησαυρός ή άνθρακας;» αναρωτήθηκε, στηλιτεύοντας την παντελή απουσία κάθε αναφοράς στη δήθεν μείωση των πλεονασμάτων κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι και τη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Για να καλύψετε τις θεσμικές σας ακρότητες θέλετε να κυβερνήσετε με την επικοινωνία και τις εντυπώσεις. Η επικοινωνία όμως εκτός από τα κανό και τα ούζα του κ. Μητσοτάκη παράγει και ιδεολογία. Όπως η εικόνα της «σκούπας» στα Εξάρχεια που καταλήξατε να προσάγετε μωρομάνες» πρόσθεσε αναφορικά με τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια.

«Αυτή η πρακτική που κάνατε σήμερα στα Εξάρχεια δεν έχει καμία σχέση με τη βούληση που θα έπρεπε να δείχνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση των ναρκεμπόρων» ανέφερε και συμπλήρωσε «Αντί για εμπόρους ναρκωτικών, μαζέψατε μωρομάνες», κάνοντας αναφορά και στην ανατριχιαστική δήλωση του κ. Μπαλάσκα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter