Ο Μητσοτάκης αντιγράφει τη σκληρή Δεξιά του ‘50

Ο Μητσοτάκης αντιγράφει τη σκληρή Δεξιά του ‘50

Ολο και περισσότερο ρέπει προς τον αυταρχισμό η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η οικονομική κρίση που όσο περνούν οι ημέρες δείχνει όλο και περισσότερο τα δόντια της κτυπάει τα ελληνικά νοικοκυριά, που στενάζουν κάτω από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι «άριστοι» του Κυριάκου.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με τις υπαίθριες συναθροίσεις είναι αντιγραφή του νόμου της χούντας των συνταγματαρχών του μακρινού 1971.

Βγάζει το χρονοντούλαπο των χειρότερων περιόδων της Ελλάδας ακόμη και το περίφημο ιδιώνυμο καθώς θεωρεί «ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα τη συμμετοχή σε ‘απαγορευμένη’ πορεία.

Με πρόσχημα τη διασάλευση της κοινωνικοοικονομικής ζωής η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη φέρνει στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που ούτε ο περιβόητος Μπάλκος (υπουργός Δημοσίας Τάξεως της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης Καραμανλή) δεν θα τολμούσε να σκεφτεί να προτείνει.

Ξέροντας τι έρχεται το φθινόπωρο, ο Μητσοτάκης λαμβάνει από τώρα μέτρα για να περιορίσει το κύμα της αγανάκτησης που θα κατακλύσει τη χώρα.

Ηδη οι αντιδράσεις φουντώνουν. Ο τουρισμός έχει καταρρεύσει, η πλειοψηφία των ξενοδοχείων δεν έχουν ανοίξει ούτε πρόκειται να ανοίξουν όπως και εστιατόρια. Τα νησιά είναι άδεια, οι μικρομεσαίοι και μικροί επιχειρηματίες μιλάνε όχι μόνο για μια χαμένη χρονιά αλλά για μια κατεστραμμένη χρονιά που πολλούς από αυτούς θα τους εμποδίσει να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους ακόμα και το καλοκαίρι του 2021.

Πρωτογενής παραγωγή δεν υπάρχει, βιομηχανία δεν υπάρχει, οι εταιρείες υπηρεσιών ήδη αρχίζουν να βάζουν τους υπαλλήλους τους στην εκ περιτροπής εργασία με μειωμένους μισθούς τουλάχιστον κατά 20%.

Η ύφεση κτυπάει διψήφια νούμερα με μπροστά το 2, η ανεργία θα φτάσει σε ψηλότερα επίπεδα ακόμα και από το 2011. Ηδη άρχισαν να εμφανίζονται στους δρόμους μεσήλικες που ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.

Και βέβαια η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμήθηκε τις παραδόσεις της σκληρής Δεξιάς των δεκαετιών του 50 και 60, αλλά και της χούντας για να μπορέσει να τιθασεύσει το ποτάμι της αγανάκτησης του κόσμου που γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι έτοιμο να ξεσπάσει.

Μόνο που αυτή τη φορά είναι σίγουρο ότι θα την παρασύρει και δεν θα τη σώσουν όσους αυταρχικούς νόμους και να φέρει όπως δεν διέσωσαν τη χούντα που αντιγράφει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter