O Μητσοτάκης απέφυγε να τοποθετηθεί στις αναφορές Μακρόν για μια Δημοκρατική Ευρώπη

O Μητσοτάκης απέφυγε να τοποθετηθεί στις αναφορές Μακρόν για μια Δημοκρατική Ευρώπη

Χωρίς συγκεκριμένες αναφορές επί της ουσίας των δηλώσεων Μακρόν για την πορεία της Ε.Ε. και με τη διαβεβαίωση ότι η ΝΔ υποστηρίζει σταθερά τις ελληνογαλλικές σχέσεις ‘έκλεισε’ ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τον Εμμανουέλ Μακρόν, νωρίτερα στη Γαλλική Πρεσβεία.

«Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την, τριών τετάρτων περίπου, συνάντηση που είχε με το Γάλλο Πρόεδρο, την οποία απασχόλησαν, «όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη διεύρυνσης της Ευρωζώνης».

Ο κ. Μητσοτάκης, δεν απέφυγε να υπογραμμίσει ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν « ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα». «Και μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό», όπως τόνισε, σε αντίθεση με δηλώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματός του τις προηγούμενες ημέρες , που επιχείρησαν την υποβάθμιση της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρορυ.

Μάλιστα, προκειμένου να …ανασκευάσει το κλίμα που έδειξε ότι η ΝΔ «φοβήθηκε» επικοινωνιακά την επίσκεψη Μακρόν, σημείωσε πως το κόμμα του αντιμετωπίζει «πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές»,. « Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα.Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Συμπλήρωσε δε πως η ‘γραμμή’ του κόμματός του είναι ‘καθαρή’ . «Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter