Ο Μητσοτάκης βάζει τον Σχοινά Επίτροπο στην Κομισιόν και… πληγώνει τον Σαμαρά

Ο Μητσοτάκης βάζει τον Σχοινά Επίτροπο στην Κομισιόν και… πληγώνει τον Σαμαρά

Τον Μαργαρίτη Σχοινά προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Κομισιόν, «βαραίνοντας» κι άλλο το κλίμα με τον Αντώνη Σαμαρά.

Με αυτήν την κίνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει ακόμη ένα καρφί στις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος… καλόβλεπε τις Βρυξέλλες.

Όπως είχε γράψει το documentonews.gr, ο Μητσοτάκης επιλέγει τον Μαργαρίτη Σχοινά και όχι τον Αντώνη Σαμαρά για τρεις λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο πρωθυπουργός βλέπει με εξαιρετική δυσπιστία την επιλογή του μεσσήνιου πολιτικού αφού γνωρίζει καλά ότι έτσι «βάζει πάλι στο παιγνίδι» έναν απρόβλεπτο παίκτη ο οποίος διαθέτει και δύναμη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Και μάλιστα στο παιγνίδι εκτός έδρας που συνεπάγεται διεθνείς επαφές και ανασύσταση κύρους που έχει πληγεί από την ήττα του από τον Αλέξη Τσίπρα και από την σκληρή, οπισθοδρομική γραμμή που κράτησε σε θέματα όπως το μακεδονικό που δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή αντίληψη.

Ο δεύτερος είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό εάν ο Αντώνης Σαμαράς περνώντας από την ακρόαση για την ανάληψη της θέσης του Επιτρόπου, θα έπρεπε να τοποθετηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο μεσσήνιος πολιτικός είναι άγνωστο εάν θα έκανε το χατίρι της κυβέρνησης να δηλώσει πλήρη στήριξη στη συμφωνία οπότε θα κατέρρεε πολύ πιο γρήγορα το εσωτερικό αφήγημα των «μακεδονομάχων».

Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν «περνάει» από τις ισχυρές γυναίκες της οικογένειας. Οι πληροφορίες λένε ότι η μεν Ντόρα Μπακογιάννη δεν ξεχνά την προδοσία Σαμαρά στην κυβέρνηση του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η δε Μαρέβα Γκραμπόφσκι, λένε, ότι έχει σε εκτίμηση τον Μαργαρίτη Σχοινά πρώην εκπρόσωπο της Κομισιόν. Για τον τελευταίο, λένε, ότι έχει εκφραστεί με καλά λόγια και μερίδα των λεγόμενων καραμανλικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter