Ο Μητσοτάκης δεν συγκαλεί ΚΥΣΕΑ παρά την τουρκική προκλητικότητα

Ο Μητσοτάκης δεν συγκαλεί ΚΥΣΕΑ παρά την τουρκική προκλητικότητα

Τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, οι ΗΠΑ εκδίδουν μία ανακοίνωση η οποία μόνο «ράπισμα» στις άγριες διαθέσεις Ερντογάν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός πως η Άγκυρα κλιμακώνει την προκλητικότητά της με Navtex εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ενώ πραγματοποίησε σωρεία υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά Ρω, Καστελόριζο και Στρογγύλη, μέχρι στιγμής αγνοείται συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Δείτε επίσης: «Αμφισβητούμενα ύδατα» για τις ΗΠΑ η περιοχή του Καστελόριζου – Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις εντάσεις

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε, νωρίτερα, ένα «μίνι ΚΥΣΕΑ» στο οποίο συμμετείχαν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία της υιοθετώντας στάση αναμονής.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα μετά την τουρκική Navtex

Παρέμβαση Κατρούγκαλου

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τη προαναγγελία ερευνών Τουρκικού σκάφους σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αποτελούν συνέπεια του κενού στρατηγικής και των εσωτερικών αντιφάσεων της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, που παρέδωσε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επιθετικότητα της άλλης πλευράς.

Οι κυρώσεις που κυρίως λειτουργούν προληπτικά, δεν διεκδικήθηκαν εγκαίρως και τέθηκαν όψιμα τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο – χωρίς ανταπόκριση- όσο και σήμερα ενώπιον του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών.

Παράλληλα, όλη την ημέρα οι διαρροές από το Υπουργείο Άμυνας μιλούν για συναγερμό και πανστρατιά στις ένοπλες δυνάμεις, αλλά την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να συγκαλέσει καν το αρμόδιο θεσμικό όργανο, το ΚΥΣΕΑ. Αυτή η κραυγαλέα αντίφαση σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με μια στάση ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας που οφείλει να εκπέμπει η πολιτική ηγεσία σε κρίσιμες εθνικά περιστάσεις.

Όπως δήλωσε ήδη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το ελάχιστο που περιμένουμε από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018.

Και να πει αυτή τη φορά όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter