Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να απαντήσει στο Documento. Δεν επέτρεψε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας να θέσει ερώτημα στη ΔΕΘ

Ο Μητσοτάκης δεν τόλμησε να απαντήσει στο Documento. Δεν επέτρεψε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας να θέσει ερώτημα στη ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά, δεν τόλμησε να απαντήσει στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του Documento για την συντονισμένη προσπάθεια να εξαφανιστούν δάνεια ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ που έχει λάβει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν επέτρεψε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας μας, Μαρία Μπραουδάκη, να ρωτήσει για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της ΔΕΘ. Επέλεξε να αποκλείσει μια μεγάλη εφημερίδα για να μην βρεθεί, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, αντιμέτωπος με τα ερωτήματά μας.

Η στάση του κ. Μητσοτάκη εκπλήσσει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν και γνωρίζουμε την αντίληψη που έχει για την έννοια του δημοσιογραφικού ελέγχου, την αντίληψη που έχει για την (αν)ίση μεταχείριση που πρέπει να επιφυλάσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δεν περιμέναμε ότι δεν θα είχε το πολιτικό θάρρος να βρεθεί απέναντι από ένα ερώτημα και να δώσει απαντήσεις.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε – και πολύ καλά έκανε ως όφειλε- να δεχθεί ερωτήσεις από σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων του Τύπου ακόμα και από πολύ μικρά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Και ακριβώς αυτή η επιλογή του, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του Documento, αποδεικνύει ότι το ερώτημα που θέσαμε και δημοσίως ήταν εξαιρετικά δύσκολο και άβολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτά, όμως, τα ερωτήματα οφείλουν να απαντούν καθαρά και ξάστερα οι πολιτικοί, πολύ περισσότερο όταν έχουν τη φιλοδοξία να αναλάβουν τα ηνία της χώρας.

Το ερώτημα του Documento, παραμένει. Και η ΝΔ, θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να το απαντήσει. Συγκεκριμένα:

Σε μυστική συνάντηση που έγινε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και του Ινδού μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική, εξετάστηκε το ενδεχόμενο αγοράς από funds. των δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ που έχει η ΝΔ.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ρωτήθηκε ο Πρεμ Γουάτσα αν θα μπορούσε ο ίδιος ή ομάδα εταιρειών επιρροής του να αγοράσει τα δάνεια της ΝΔ. Η αγορά αυτών των δανείων φυσικά δεν θα γίνει στην πραγματική τιμή, αλλά στο 4% έως 15% της πραγματικής τιμής. Δηλαδή ένα fund θα αγοράσει τα δάνεια των 200 εκατ. ευρώ στα 8 έως 30 εκατ. ευρώ το πολύ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter