Ο Μητσοτάκης δεν ζητά συγγνώμη και καλύπτει την Μενδώνη

Ο Μητσοτάκης δεν ζητά συγγνώμη και καλύπτει την Μενδώνη

Καμία πρόθεση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί δεν επέδειξε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στη Λίνα Μενδώνη, στην οποία το μόνο που πρόσαψε ήταν πως χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ανοίγοντας τη διαδικασία που αφορά το επίπεδο της δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου και όχι τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση της κυβερνητικής επιλογής για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο πρωθυπουργός αποπειράθηκε να αλλάξει την ατζέντα αντί να απολογηθεί. Έβαλλε κατά των πολιτικών του αντιπάλων, στοχοποιώντας δημοσιογράφους και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντί να ζητήσει συγγνώμη για την απόπειρα πολιτικής συγκάλυψης της υπόθεσης που έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στην κοινωνία και το πολιτικό σκηνικό.

«Η Μενδώνη είναι μία καλή υπουργός»

Υπερασπίστηκε την Λίνα Μενδώνη αποκαλώντας την «καλή και αποτελεσματική υπουργό». Παρέθεσε δε ως κατορθώματά της τα πεπραγμένα της για το μετρό της Θεσσαλονίκης και την Ακρόπολη, ενώ για το μόνο ζήτημα που έκρινε πως πρέπει να της ασκήσει κριτική ήταν ότι χαρακτήρισε επικίνδυνο τον κατηγορούμενο για βιασμούς κατά συρροή, Δ. Λιγνάδη. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις υπογραφές «56 ανθρώπων του πολιτισμού», οι οποίοι ως επί το πλείστον αποτελούν διορισμένα στελέχη σε φορείς του Δημοσίου.

Οι αναφορές στον Βαξεβάνη

Την τιμητική του είχε ο εκδότης του Documento κατά την ομιλία του πρωθυπουργού. «Περιμένω καθαρές απαντήσεις για το αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή αν προτιμάτε την ¨Αυγή¨» είπε προς τον κ. Τσίπρα, επικαλούμενος παράλληλα την ανάρτηση του Άγγελου Τσέκερη που μίλησε για «παιδέρες» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Επιπλέον, έκανε λόγο για «βαξεβάνιες εμετικές ριπές», καλώντας και πάλι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει το hashtag «#ΝΔ_παιδεραστές» και αναρτήσεις όπως αυτή του Παύλου Πολάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Κουβέντα για τον φίλου του Λιγνάδη, Δοξιάδη

Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στον φίλο του Δ. Λιγνάδη και επιλογή του για τη διαχείριση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, Απ. Δοξιάδη, λέγοντας γενικόλογα ότι συγκέντρωσε στο πρωθυπουργικό γραφείο τις αρμοδιότητες για τα ανήλικα παιδιά επειδή ευαισθητοποιήθηκε από «εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών». «Ναι, είπα θα ασχοληθώ και θα το λύσω το πρόβλημα. Και επέλεξα την αγαπηδάκη, η οποία το έλυσε» σημείωσε παραβλέποντας τον Απ. Δοξιάδη, ο οποίος πρότεινε -κατά δήλωσή του- την κ. Αγαπηδάκη για τη θέση της εθνικής συντονίστριας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter