O Mητσοτάκης είδε τις καταστροφές του «Ιανού» ως… ευκαιρία εκσυγχρονισμού της Καρδίτσας!

O Mητσοτάκης είδε τις καταστροφές του «Ιανού» ως… ευκαιρία εκσυγχρονισμού της Καρδίτσας!

Έχουν περάσει πάνω από 20 ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού από την Καρδίτσα και άλλες περιοχές της χώρας, αλλά σήμερα έκανε σύσκεψη η κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την πορεία αποκατάστασης των ζημιών και της καταβολής των αποζημιώσεων στην περιοχή της Καρδίτσας που ακόμα δεν έχει λάβει τίποτα. από όσα είχαν υποσχεθεί από την κυβέρνηση. 

Στην κυβέρνηση εκτίμησαν ότι… κατατρόπωσαν «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του παρελθόντος» και ότι έχουν αρχίσει ήδη να καταβάλλονται οι πρώτες  αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ με βάση την πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί. 

Επίσης γίνονται όλες οι ενέργειες για γρήγορη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, των αγροτών  που έχουν υποστεί ζημιές με προτεραιότητα στην αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου ενώ θα συνεχιστεί η παροχή στεγαστικού επιδόματος στους αστέγους. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα καταβολής αποζημιώσεων που έχει καταρτιστεί ενώ σημείωσε ότι «η καταστροφή υποδομών από τη θεομηνία είναι μια ευκαιρία για συνολικό εκσυγχρονισμό των υποδομών στην περιοχή ώστε να συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική της ανάπτυξη».

Ωστόσο ακούγεται σαν… τραγέλαφος από πρωθυπουργικά χείλη, να περιμένει μια καταστροφή μεγάλων διαστάσεων από πλημμύρες για να στείλει μήνυμα στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές μιας περιοχής! 

Από την άλλη, οι πολίτες της Καρδίτσας, εργαζόμενοι, αγρότες, μικρομεσαίοι, απαιτούν άμεσες αποζημιώσεις στο 100% για όλους τους πληγέντες ανεξαιρέτως από την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε την περιοχή στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως και να ολοκληρωθούν άμεσα όλα τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο, να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά-αποστραγγιστικά-αρδευτικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter